Dolar 32,5544
Euro 34,9322
Altın 2.444,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

GEMİLER YOLDA!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karadeniz’deki gemileri 7/24 takip ettiklerini belirterek, “Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle 18 gemiden 5’i Karadeniz’e açılabildi

GEMİLER YOLDA!
REKLAM ALANI
13 Mart 2022 20:30

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karadeniz’deki gemileri 7/24 takip ettiklerini belirterek, “Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle 18 gemiden 5’i Karadeniz’e açılabildi. Diğerleri Kerch Boğazı’nda ve Azak Denizi’nde demirde bekliyor. Deniz ve hava şartlarına bağlı olarak bu gemilerin de pazar gününden itibaren varış limanlarına ulaşmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GEMİLER KALKIŞ İZNİ ALDI
Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Rusya- Ukrayna Savaşı nedeniyle bölgedeki limanlarda bekletilen gemilere ilişkin bilgi verdi. Azak Denizi’ndeki limanlarda Türkiye’ye gelmek üzere toplam 28 bin ton ayçiçeği yağı yüklü 6 geminin, savaş durumu sebebiyle Rusya limanlarında beklediğini anımsatan Karaismailoğlu, gemilerin bulundukları limanlardan 9 Mart’ta kalkış izni aldığını bildirdi. Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bu gemilerden, 6 bin 99 ton ham ayçiçeği yağı taşıyan M/T Lilac bu sabah erken saatlerde İstanbul Boğazı’nı geçerek Marmara Denizi’ne açıldı. Varış limanı Mersin’e doğru seyrediyor. 15 Mart’ta Mersin’e yanaşması planlanıyor. Bu gemilerden ikincisi olan ve yine 5 bin 753 ton ham ayçiçeği yağı taşıyan M/T Mubariz İbrahimov şu an Karadeniz’de seyir halinde. Yarın İstanbul Boğazı’ndan geçecek. Diğer 4 ayçiçeği yağı taşıyan gemi ise Karadeniz’de seyir halinde olup, 17 Mart’a kadar ülkemiz limanlarına yanaşmaları planlanıyor.”

Rusya’nın Karadeniz’de bulunan limanlarında savaş durumu sebebiyle herhangi bir durma veya yavaşlama olmadığını vurgulayan Karaismailoğlu, buradaki limanlara gemilerin giriş, çıkış, yükleme ve tahliye yaptıklarını bildirdi.

SAMSUN’DAN BAŞLATILAN RO-RO SEFERLERİ
Kara yolu nakliyecilerinin de bu dönemde özellikle Ukrayna limanlarının kapanması nedeniyle sıkıntılar yaşadığına işaret eden Adil Karaismailoğlu, Samsun’dan Rusya’nın Novorosisk ve Tuapse limanlarına Ro-Ro seferlerinin devam ettiğini, bu hafta içinde ilk defa Samsun’dan Kerch Boğazı’ndaki Kavkaz Limanı’na Ro-Ro seferlerinin başladığını bildirdi.

Karaismailoğlu, ilk seferini 61 araçla tamamlayan geminin, bugün(dün) itibariyle Samsun’dan ikinci seferine çıkmasının planlandığını kaydetti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.