Dolar 32,5702
Euro 34,9795
Altın 2.423,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

‘GEREĞİNİ YAPIN BAFRA’YI KURTARIN’

Bafra ilçesinde CHP Bafra İlçe Başkanlığı İlçe Danışma Kurulu toplantısı parti binasında gerçekleştirildi

‘GEREĞİNİ YAPIN BAFRA’YI KURTARIN’
REKLAM ALANI
29 Mart 2018 22:06

‘ÖTEKİLEŞTİRME YOK’

İlçe danışma kurulu toplantısında konuşan Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, “ Bana geçmişle ilgili kimse bir şey söyletemez. 2019 tarihinden sonra her şeyi konuşacağız. Çünkü uğraşacağımız alan belli. 2019`a kadar bir parti var. Atatürk ve Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı tüm insanlar tek partidir. Kimseyi ötekileştirme yok. Hiç konuşmadığınız girmediğiniz evlere gireceksiniz. Türkiye`de yaklaşık 200 bin sandık var. 100 bin sandığa giremiyoruz. Yani yüzde 50`si katmerleşmişse yüzde 50`si bize karşı olsa bile ve bunlar konuşabileceğimiz insanlar ise 15 kişi dahi kazandırsak 1 buçuk milyon insan yapar. Ve bu 1 buçuk milyon oyla biz o Ankara`nın buz dağı ile örtülü şatosunu delik deşik ederiz. Bilmem anlatabiliyor muyum” dedi.

‘GEREĞİNİ YAPIN BAFRA’YI KURTARIN’

Oktay`ın ardından konuşan Samsun CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Bafra, sosyal demokrat belediyeciliğe hasret kalmış, benim anladığım bu. Vatandaşlarla konuşuyorum, hepsi belediyeden şikayetçi. Şikayet etmekle olmaz. Sesiniz daha gür çıksın. Şikayet etmekle olmaz. Şikayetiniz varsa, değiştirin. Önümüzdeki ilk seçim, yerel seçim. Gereğini yapın. Bafra’yı kurtarın. Yoksa, gözleriniz yollarda daha çok hizmet beklersiniz. Sonrasında da ülke başka büyük bir seçime girecek. Bu seçim, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi değildir. Bu seçim, ülkeyi tek adam rejimine teslim etmemek için demokratik mücadele verenlerin seçimidir.

‘TEK ADAM DEMEK, YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI KAYBETMESİ DEMEK’

Tek adam demek, bitmiş, tükenmiş bir ekonomi demek. Tek adam demek, seçilmiş belediye başkanlarının, istifaya zorlanması demek. Kadir Topbaş neden istifa etti? Arkamda milyonlarca oy var diyen Melih Gökçek, neden direnemedi? Bafra Belediye Başkanı’nı görevden alsalar, direnebilir mi? Beni halk seçti kardeşim, sandıkla geldim, sandıkla giderim diyebilir mi? Koca bir hayır. O halde, böyle bir rejimle idare edilmek istiyor muyuz, istemiyor muyuz, bunu kendimize sormak zorundayız. Ülkemizin geleceği, hepimizin ellerinde. Ama ben yürekten inanıyorum ki, millet bu sürüklenişi görüyor ve tek adam rejimine izin vermeyecektir. Türkiye, içerde kavgalı, dışarda kavgalı. Bundan memnun değilseniz, daha çok çalışıp, daha çok anlatıp, kurtuluşu beraber sağlayacağız” dedi.

‘ŞİMDİDEN SEFERBER OLMALIYIZ’

Samsun CHP Milletvekili Kemal Zeybek, “İster zamanında veya erken yapılacak seçim sürecine girdik. Seçim süreci Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve demokrasi için önem arz etmektedir. Hep birlikte çalışarak demokrasiyi yeniden inşa etmemiz gerekiyor, burada partili olmaktan öte demokrasiye inanmış bütün bileşenlerin harekete geçirilmesi çok önemlidir. Referandum sürecinde yaşanan “Hayır” bileşenlerine yeni katılımlarla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz, Önceki seçimlerde AKP oy vermiş, AKP İktidarlarının yanlış uygulamalarını gören demokrasiyi özümsemiş yurttaşlarımızla beraber olma yollarını bulmak zorundayız. Seçimleri kazanmak için şimdiden seferber olmalıyız, bütün vatandaşlarımızla iletişim kurarak ülkemizin geldiği ve getirilmek istendiği durumu iyi anlatmalıyız. Açlık sefalet almış başını gidiyor, insanlarımız açlık sınırında yaşıyor. Cumhuriyet döneminde en yüksek hane halkı borçlanması yaşanıyor, ülkemizin değişik bölgelerinde intihar vakaları sıkça yaşanıyor. Ülkemizi yönetenler, halkımızın çektiği sıkıntılara karşı duyarsızlık içerisinde, Cumhuriyet döneminin önemli projelerinden biri olan; Şeker Fabrikalarını satmanın peşindeler. Şeker fabrikaları kurulu olduğu alanların dışında geniş alanları kapsamakta ve toplumun farklı kesimlerine ekonomik imkânların yanında; Halkımızın sağlıklı ürün tüketmesi sağlığımız açısından önemli, Halkımızı Nişasta Bazlı Şeker tüketiminden korumak için; şeker pancarından şeker üretimini engelleyecek girişimlerin karşısında oluyoruz.

İTTİFAK YASASIDA KURTARAMAYACAK

Kemal Zeybek; AKP iktidarı ve ona destek veren siyasi partilerin çıkarmış oldukları ittifak Yasası birçok sorunu birlikte getirecektir. Yeni Seçim Yasası düzenlemesi ile 16 Nisan “Referandum” unda yaşanmış olan usulsüzlüklerin yasal hale getirilme çabasıdır. Korkuyorlar, ne yaparsa yapsınlar seçimleri kaybedecekler! 16 Nisan 2017 tarihi saat 1630 da Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu kararla mühürsüz oylar geçerli sayılmıştı, ülkemizde yapılan bütün seçimlerde Sandık kurulu mührü olmayan oylar geçersiz sayılırken 16 Nisan Referandumunda; skandal nitelikli kararla geçerli sayılırken vicdanlar yaralanmış ve bununla birlikte sonuçlar değiştirilmiştir. Demokrasiye, Sandığa sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmakla eş anlam taşımaktadır.

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR!

Zeybek; Seçim güvenliği için; demokrasi yanlısı siyasi Partiler ve sivil tolum örgütleri ile sıkı bir çalışmanın içine girmeliyiz, sandık güvenliği ve oyların doğru sayımı için gereken tedbirleri; her yöneticimiz, üyemiz, oy verenimiz demokrasinin bütün bileşenleri aktif olmak ve oy sandıklarına sahip çıkmak zorundadır. Oy vermek yeterli değildir verilen oyların doğru sayımı ve seçimlerin Adaletli olması için şimdiden çalışmalarımızı sahada yapmalıyız. CHP’nin her kademedeki yöneticilerine, üyelerine ve oydaşlarına görevler düşmektedir. Gün birlik olma, akılcı hareket zamanıdır, kendi içinizde olan sorunlar olursa bunları bu toplantılarda çözmeniz gerekir. Yarın çok geç olabilir! demokrasimiz, Cumhuriyetimiz ve Ülkemiz için el ele, omuz omuza çalışmak zorunda olduğumuzu kimse unutmasın!.. Cumhuriyet, Demokrasi, Özgürlük ve Adalet değerlerinin olmadığı durumda kimin hangi makamda olmasının bir anlamı yoktur. Birlikte başarmanın yolunu mutlaka bulmalıyız! Birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.