Dolar 32,5235
Euro 34,7509
Altın 2.488,15
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

GERİ DÖNÜYOR!

Samsun’da son 4 günde metre kareye toplam 48,9 kilo yağış (kar, karla karışık yağmur ve yağmur) düşerken etkisini kaybeden kar yağışının çarşamba günü döneceği açıklandı

GERİ DÖNÜYOR!
REKLAM ALANI
21 Şubat 2021 15:59

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Akdeniz’den gelen nemli hava dalgasıyla birleşince kar yağışı Samsun’da oldukça etkili oldu. Kar kalınlığı merkezde 10-30 santime, iç kesimlerde ise 60 santimin üstüne kadar çıktı. Aralıksız yağan 4 günlük yağışların ardından birçok kırsal yol ulaşıma kapanırken, okullar da 2 gün süreyle tatil edilmişti. Kuraklık riski altında bulunan Samsun’da son 4 günde metre kareye 48,9 kilo yağış düştü.

ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR YAĞIŞI
Kar yağışının Çarşamba günü tekrar geleceğini tahmin ettiklerini ifade eden Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü hava tahmin uzmanları, “15 Şubat’ta kar yapışı gece başladı. 16 Şubat’ta 7 santim kar yüksekliği ölçüldü. Yağış miktarı da metre kareye 41,1 kg oldu. 17 Şubat’ta mevcut kar yüksekliği 7 cm olarak kaldı. 24 saatlik toplam yağış ise metre kareye 6,3 kg oldu. 18 Şubat’ta metre kareye 1 kilo yağış düştü. Kar kalınlığı ise 2 cm oldu. 19 Şubat’ta da kar yüksekliği 2 cm olurken, metre kareye de yarım kilo yağış düştü. Bugün akşam saatlerine kadar hafif kar yağışı bekleniyor. Yüksellerde kar bekliyoruz. Pazar, pazartesi ve salı günü yağış yok. Gece sıcaklıklar sıfırın altında olduğu için don bekleniyor. Çarşamba günü tekrardan kıyalarda karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar bekleniyor” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.