Dolar 32,5047
Euro 34,9280
Altın 2.437,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

GERİ SAYIM

Samsun’un Atakum İlçesi’nde tabiat harikası Çakırlar Korusu’na kurulacak ‘Anadolu Masal Evi’ için çalışmalar başlıyor

GERİ SAYIM
REKLAM ALANI
5 Ocak 2021 19:08

Atakum Belediyesi, kültürel mirasa sahip çıkmak ve öğrencilerin hayal güçlerini geliştirmek amacıyla Türkiye genelinde yürütülen ‘Anadolu Masalları’ projesinin destekçisi oldu. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun’un ilk masal evinin kurulacağı Çakırlar Korusu’nda Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulundu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE KATILDI
Atakum Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Millî Komisyonu işbirliğinde yürütülen ‘Anadolu Masalları’ projesinin Karadeniz ayağında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte kentin ilk masal evini kuruyor. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Okan Saral; Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Müdür Yardımcısı Kenan Arslan, şube müdürleri Ahmet Karaman ve Caner Can Koç ile birlikte Çakırlar Korusu’na inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Projenin ayrıntılarının konuşulduğu ziyarette Samsun Anadolu Masal Evi’ni yaşama geçirmek için yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı.

DOĞA İLE İÇ İÇE MASALLAR
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Mayıs 2019’da duyurulan ve Samsun’da bugüne dek 10 binden fazla çocuğu masallarla buluşturan proje, Atakum’da kurulacak olan masal evi ile kentteki ilk fiziki ortamına kavuşacak. Çakırlar Korusu’nda doğa ile iç içe, masalların dokusuna uygun ortamda bir araya gelecek olan çocuklar, anlatıcı eğitimi alan öğretmenlerden geleneksel masalları dinleyecek. Samsun Anadolu Masal Evi’nde yer alacak resim atölyesi de çocukların hayal gücünü geliştirecek. Ziyaretleri sırasında masalları dinleyen çocuklar, ilgilerini çeken masal kahramanlarını resmedecek. Çocukların dijital ortamda çizecekleri resimler basılı olarak kendilerine verilecek ve hatıra olarak saklamalarına olanak tanınacak. Samsun Anadolu Masal Evi’nde çocukların kendi masallarını üretmeleri için de atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

DEVECİ: OLAĞANÜSTÜ PROJE
Masal Evi’nin kentteki tüm çocukların kullanımına sunulacağını belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Çakırlar Korusu, Karadeniz’in tabiat harikası yerlerinden biri. Samsun’un ilçelerinden ilkokul ve okul öncesi çağlarındaki çocukların buraya gelip hem bu tabiat harikasını görmeleri hem de buradaki mekanlarımızda açılacak Masal Evi’nde masallarımızı öğrenmeleri olağanüstü bir proje. Eğitime katkı veren çok güzel bir işbirliği olacak” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.