Dolar 32,2978
Euro 34,7926
Altın 2.397,07
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

GÖZLERİNİ BİLE KIRPMIYORLAR!

Samsun’da vatandaşlar iş merkezinin yıkımını, film izler gibi seyretti

GÖZLERİNİ BİLE KIRPMIYORLAR!
REKLAM ALANI
2 Ocak 2023 14:00

Samsun‘da İlkadım İlçesi Bankalar Caddesi ile Kuyumcular Çarşısı arasında bulunan Anakent İş Merkezi, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıyor. Binanın büyük bir kısmı yıkıldı. Yıkımın iç kesimlere doğru ilerlemesi ile cadde trafiğe açılırken, vatandaşlar için seyir imkanı sundu. Samsunlu vatandaşlar, güneşli havayı da fırsat bilerek dev binanın yıkılışını gözlerini kırpmadan izlediler.

‘HEYECANLI BİR ŞEKİLDE İZLİYORUZ’
Yıkım izlemenin heyecanlı olduğunu ifade eden Ramazan Diler, “Buranın eski hali çok güzeldi. İş merkezi olarak kullanılıyordu. İnsanlar yıkımı izliyor ama binanın arka tarafı tehlikeli duruyor. Herhangi bir olumsuzluk olursa tehlikeli olabilir. Hava güzel ve insanlar heyecanlı bir şekilde yıkımı izliyor” dedi.

‘HANTAL BİNAYDI, KALDIRILMASI İYİ OLDU’
Zevkli bir şekilde yıkım izlediklerinin altını çizen Hilmi Yıldırım, “Binanın eski halini hatırlıyorum çünkü burada çalışan bir akrabam vardı. Hantal bir binaydı ve kaldırıldığı iyi oldu. Zevkle yıkımı izliyoruz, güzel oluyor. Enkaz kaldırılıyor ve izlemesi zevkli oluyor” diye konuşu.

‘YAPIMINI DEĞİL YIKIMINI İZLEMEK GÜZEL’
Binanın yıkımını izlese de inşaat yapımını izlemenin daha zevkli olduğunu dile getiren Hamdi Şahin, “Burası bir iş merkezi ve elektrik kurumuydu. Bence inşaatın yapımını izlemek zevkli olur yıkımı zevkli olmaz. İnsanlar, makineler bir yere vuracak mı bir tehlike var mı diye izliyor. Bu da dikkat çekiyor. Büyük bir yıkım ve bu gibi olaylar da dikkat çekiyor” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN OTOPARK VE MEYDAN PROJESİ
Yıkılan alanın altına 3 katlı konvansiyonel 200 araç kapasitesine sahip otopark ile üst bölüme de tarihi dokuya uygun kafe ve meydan inşa edilecek. Samsun’a hem yeni bir otopark hem de yeni bir yaşam alanı kazandırmak için çalışmalarını sürdüren ekipler, 2 bin 652 metrekarelik bölgede yeni yaşam alanı oluşturacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi, tek projeyle hem otopark sorununu çözmek hem de vatandaşlara nefes alabilecekleri yeni bir meydan yapmayı hedefliyor.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.