Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

GÜVENOYU!

Makina Mühehdisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi’nde yeniden güvenoyu alarak yeni yönetim kurulunda yer alan Başkan Kadir Gürkan, “Samsun’umuzun, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için hizmet etmeye devam” dedi

GÜVENOYU!
REKLAM ALANI
14 Şubat 2022 18:32

MMO Samsun Şubesi’nin 16’ncı Dönem Genel Kurul ve Seçimleri, 12 – 13 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’a MMO Üyelerinin yanısıra, TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Veli Kebapçı, Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Akın Ömür, Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Tarık Tarhan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Işık Özkefeli de katıldı.

HAYATINI KAYBEDEN ÜYELERE ANMA
Divan Kurulu Başkanlığı’nı Murat Aras’ın, Başkan Yardımcılığı’nı Tunç Türkoğlu’nun, yazmanlıklarını ise Deniz Berberoğlu Gümüş ve Faik Yılmaz’ın yaptığı Genel Kurul’da açılış konuşması yapan 15’inci Dönem MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, insanlık tarihinde zor günlerin yaşandığını belirterek, “Küresel salgın birçok sevdiğimiz insanı bizlerden aldı. Diğer meslek mensupları kadar kamuoyunda gündeme getirilmese de, meslektaşlarımız işlerinin başında çalışırken, insanlığa değer üretirken salgın hastalığa yakalandı ve aramızdan ayrılanlar oldu. Bahtiyar Madalı, Birol Erdin, Erdem Koç, Sinan Kurt ve Yaşar Yiğit bizlerin nezdinde birer görev şehididir” dedi.

MMO SAMSUN, KADROSUNU ARTIRDI
2020-2021 çalışma dönemi içerisinde, Samsun Belediyesi Eski Başkanı Ruhat Çetinkaya, Ordu İl Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Elibol, diğer meslek büyükleri Hasan Çelikkol, Rıfat İşeri, Seydi Ahmet Şener, İbrahim Şengüllendi, Hasan Ekmen, Celalettin Rumi Bozkurt, Ahmet Tunay, İhsan Keskin ve genç meslektaşları Kemal Ağu’yu ebediyete uğurladıklarını da hatırlatan Kadir Gürkan, kısaca şunları söyledi:

“Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat illerimizi kapsayan TMMOB MMO Samsun Şubemiz günümüz itibariyle 2.916 üye, 411 Öğrenci Üye olmak üzere toplamda 3.327 üyeye ulaşmış durumda. Odamızda 22 makine mühendisi olmak üzere toplam 26 personel istihdam ediliyor. Küresel Salgınla birlikte, alınan ulusal kararlar ve tedbirler doğrultusunda ilk önce çalışma arkadaşlarımızın sağlık durumları ve özlük haklarına yönelik çalışmalar yaparak onların zorlu dönemi en hasarsız bir şekilde atlatılabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Atakum Belediyesi ile yaptığımız ‘Asansör Periyodik Kontrol Anlaşması’yla birlikte, pandemi sürecinde pek çok kurum ve kuruluş daralma yaşarken biz kadromuza 7 Asansör Periyodik Kontrol Uzmanı Makine Mühendisi ilave etti.

‘SOSYAL DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLDUK’
Şubemizin faaliyet alanını genişletmeye yönelik çalışmalar yaparken ilk başta sokağa çıkma kısıtı olan üyelerimiz olmak üzere, tüm üyelerimizin sağlık durumlarını takip etmeye çalışarak tedavi süreçlerine müdahil olduk. Oda yönetimi ve üyeler olarak sosyal bir dayanışma içerisinde olmaya çalıştık. Elbette bu süreçte periyodik kontroller, online eğitimler, kurslar düzenledik.

SAMSUN VE BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI
MMO Samsun Şubesi’ni gücünü varlık sebebi olan üyesinden alan, birlikte karar verip birlikte uygulamaya geçerek süreci birlikte değerlendiren bir vizyon ile üyesine, şehrine, bölgesine ve ülkesine hizmet edebilme anlayışıyla yönetmeye çalıştık. Meslektaşlarımızın, şehrimizin ve bölgemizin gelişmesine katkı koymanın hedeflendiği çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Şube Danışma Kurulumuza, şube komisyonlarımızda görev alan üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza, kuruluşundan bu yana şube yönetimlerinde görev alan meslektaşlarımıza yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.!

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kadir Erdoğan’ın 2020-2021 Çalışma Programı’nı Genel Kurul’a sunmasının ardından MMO Samsun Şubesi’nin yeni Yönetim Kurulu ile Genel Merkez Delegeleri’nin belirlendiği seçimlere geçildi. Buna göre Kadir Gürkan, Hasan Bozal, Nail Yolaydın, Kadir Erdoğan, Ayşe Ünsal Kıran, Ali Dinler, ve Yaşar Baş yönetim kurulu üyeleri olarak belirlendi. Seçimlerde ayrıca Ömer Yardımcı, Umut Gökmen Akkuş, Buse Zaralıoğlu, Erdi Yıldırım, Çağla Gedik, Cihangir Demirtaş ve Elif Bilgin Genç ise ‘yedek’ yönetim kurulu üyeleri olarak seçildi.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.