Dolar 32,5334
Euro 34,9533
Altın 2.431,20
BİST 9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

SAMSUN’DA SIKI DENETİM!

Samsun’un İlkadım İlçesinde, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce öğrenci servisleri denetlendi, 25 okul servis aracı trafikten men edildi

SAMSUN’DA SIKI DENETİM!
REKLAM ALANI
30 Mart 2022 17:38

Samsun‘da okul servis araçları ve şoförler üzerinde yapılan denetimlerde 25 servis aracı trafikten men edilirken, 169 okul servisi aracı ve şoförüne de 65 bin 427 TL idari para cezası uygulandı.

169 ŞOFÖRE PARA CEZASI
Trafik Şube Müdürlüğü ile Jandarma Trafik Timleri, sorumluluk bölgesindeki Kıran Mahallesi’nde öğrenci servislerini denetledi. Denetimlerde, 169 öğrenci servisi ve şoförüne 65 bin 427 lira trafik idari para cezası uygulandı, 25 okul servis aracı trafikten men edildi.

KOMUTAN YARDIMCISI DA KATILDI
Denetimlere, Samsun İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Mustafa Koçyiğit, Trafik Şube Müdürü Astsubay Kıdemli Başçavuş Serdar Silay ve Taşımalı Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tilki de katıldı.

Kent genelinde, eğitim öğretim yılının başından bu yana 8 bin 191 öğrenci servisinin kontrol edildiği, 5 bin 431 şoföre trafik güvenliği eğitimi verildiği bildirildi.

VALİ ZÜLKİF DAĞLI AÇIKLADI
Öte yandan denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, resmi ve özel okul servis araçları ile taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı trafik kazalarının sıfıra indirilmesi ve geleceğin teminatı çocukların can ve mal güvenliklerinin sağlanması için yürütülen denetimlerin kesintisiz bir şekilde sürdürüleceğini ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, servis araçlarıyla ilgili en küçük ihmal ve dikkatsizliğin kötü sonuçlara yol açtığını belirterek, servis şoförlerinin araçlarının bakımını mevzuat çerçevesinde aksatmadan zamanında yapması, seyir halindeyken ve öğrencileri indirip bindirirken dikkatli olmasının bu konudaki en önemli tedbir olacağını söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.