Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Hafta sonu BAKAN çıkarması skandala dönüştü SAMSUN’U REZİL ETTİLER!

Cumartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u, pazar günü ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ağırlamayı planlayan Samsun’da protokol üyeleri, adeta ‘Korona Kabusu’ yaşattı

Hafta sonu BAKAN çıkarması skandala dönüştü SAMSUN’U REZİL ETTİLER!
REKLAM ALANI
30 Kasım 2020 09:00 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2020 23:14

İçişleri Bakanlığı 3 ay süreyle tüm toplantıları yasaklarken, Bakanların şehir ziyaretleri ve özellikle AK Parti’nin kongre, açılış, temel atma gibi etkinliklerine ‘dur’ denilmemesinin faturası, Samsun’da patladı. Cumartesi günü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bir dizi ziyaret, inceleme ve temel atma programlarının tamamında yer alan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’in Covid-19 testlerinin pozitif çıkması, şok etkisi yarattı. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ile Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman ve son olarak da Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’ün testinin de pozitif çıkması üzerine dün gerçekleştirilmesi gereken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un programı iptal edildi.

TEDAVİLERİNE EVDE DEVAM EDİLİYOR
Cumartesi günü Samsun’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u karşılayan ve gün boyu gerçekleştirdiği ziyaret ve temel atma törenlerine katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile pazar günü Samsun’a gelecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un programı için test yaptıran Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman’ın Covid-19 testleri pozitif çıktı. Ersan Aksu ile başkanlar Sebahattin Özdemir, Hamit Kılıç, Hüseyin Kıyma ve Halil Akgül’ün tedavilerine evlerinde devam ettikleri açıklandı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR
AK Parti İl Başkanı Başkan Ersan Aksu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dikkat etmeme rağmen kervana biz de katıldık. Covid-19 test sonucum pozitif çıktı. Genel durumum şu an için iyi. Tedavime evimde devam ediyorum. Dualarınızı bekler, tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim” derken Bafra Belediye Başkanı Kılıç sosyal medya hesabından, “Kovid-19 test sonucu pozitif çıkmıştır. Hamdolsun genel durumum gayet iyi ve şu an için evde karantinada bulunmaktayım. Hepinizden dua bekler, tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar dilerim” ifadelerini paylaştı.

‘HEPİNİZDEN DUA BEKLİYORUZ’
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, koronavirüse yakalandığını, “Değerli Hemşehrilerim; Bugün yaptırdığım Covid-19 test sonucum pozitif çıkmıştır. Hamdolsun genel durumum gayet iyi ve şu an için evde karantinada bulunmaktayım. Hepinizden dua bekler, tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar dilerim” sözleriyle paylaştı. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ise yaptığı açıklamada, “Bugün yapılan Covid-19 test sonucum pozitif çıkmıştır. Hamdolsun, şu an iyi durumdayım ve tedavim doktorlarımızın tavsiyesi doğrultusunda evde devam etmektedir. Herkesten hayır dualarını eksik etmemesini istirham ediyor, tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedib

EN AZ RİSKLİ SALIPAZARI’NDA BİLE…
Öte yardan, Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar Uygulaması’ndaki riski yüksek bölgeler haritasında Samsun’da ‘en az riskli’ görülen Salıpazarı İlçesi’nde de Belediye Başkanı Halil Akgül, dünsabah koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Akgül yaptığı açıklamada, “Kovid-19 testim maalesef pozitif çıktı. Şu an evindeyim ve sağlık durum iyi.Sizden ricam “bana bir şey olma demeyin” Tedbirlere sıkı sıkı sarılalım, kendimizi ve sevdiklerimizi riske atmayalım” dedi.

‘SAMSUN’U REZİL ETTİLER’
Her 2 Bakan’ın ziyaretlerine denk gelen ‘korona’ skandalları ise büyük tepkiye yol açtı. Bu durumu gün boyu sosyal medya hesaplarından eleştiren Samsunlular, “Koronanın kırmızı alarm verdiği, Samsun’da salgının en yüksek seviyeye ulaştığı bir dönemde bu açılışları düzenleyenler, Samsun’u rezil etmişlerdir” dediler.

‘İZİN VERENLERE YAZIKLAR OLSUN’
Özellikle cumartesi günü Bakan Murat Kurum’un etkinliklerine değinen vatandaşlar, “İçişleri Bakanlığı yasak üstüne yasak getiriyor. Sendikaların, derneklerin genel kurul yapmalarının bile yasak olduğu bu dönemde AK Partililerin hiç bir etkinliğinin yasaklanmaması ne anlama geliyor? Bu vurdumduymazlığının faturasını Samsun ödedi. Buna izin verenlere yazıklar olsun” ifadelerini kullandılar.

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.