Dolar 32,4661
Euro 34,7174
Altın 2.436,60
BİST 9.894,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Hak, hukuk ve adalet

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili aday adayı Tufan Akcagöz, Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Ankara Ahmet Taner Kışlalı kapalı spor salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katıldı

Hak, hukuk ve adalet
REKLAM ALANI
6 Mayıs 2018 21:39

‘ERİYEN DEĞERLERİMİZİN BAŞINDA ADALET GELİYOR’

Yoğun bir katılımla gerçekleşen Cumhurbaşkanı aday toplantısının, Türkiye’nin 24 Haziran’daki zaferine işaret olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, “Bugün burada, binlerce insan, hak, hukuk, adalet diye bağırıyor. Hak, hukuk ve adalet kavramlarını, ekmek gibi, su gibi yaşamsal unsurlar olarak görüyoruz. Hükümetin umurunda değil ama biz, adil bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek zorundayız. Bugün, eriyen değerlerimizin başında adalet geliyor. Adalet, devleti yönetenlerin, hiç umursamadığı bir kavram haline gelmişse, bu yanlışlık düzeltilmeden, bu anlayış ortadan kaldırılmadan, Türkiye’yi yeniden hukuk devletinin temel prensiplerine sahip çıkan bir ülke olarak ortaya çıkarmadan, mücadeleden vazgeçmek yok.

‘MUHARREM İNCE’NİN ADAYLIĞINI KUTLUYORUM’

Deneyimli bir siyasetçidir. İsmini duyduklarında, birilerinin uykuları kaçmaya başlamıştır. Buna eminim. Haram yememiştir. Anadolu insanıdır. Çalışkandır. Milletin vekili vasfını onurla taşımış bir insandır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Parti Meclis’inden almış olduğu yetkiyle böyle bir güçlü bir profili ortaya çıkarmış olması, Muharrem İnce’nin aday olarak tespiti, Türkiye’nin önünü açacak bir proje olarak tarihe geçecektir. Bugünkü kalabalık da bunun açık bir göstergesidir. 24 Haziran’da parlamenter rejime yeniden kavuşacak ilk adımı atıyoruz. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı olacak, vatandaş ezilmekten kurtulacak.” dedi.
‘CUMHURBAŞKANI, HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLSUN’

Anlara Ulus’ta Birinci Meclis’in önünde gerçekleşen toplantıya da katılan Tufan Akcagöz, “Türkiye’ye güvence, Muharrem İnce sloganıyla yola çıkan, Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’ye başarılar diliyorum. Artık bundan sonra, kendisinin de ifade ettiği gibi, herhangi bir partinin değil, tüm Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olmaya adaydır ve bunun için yola çıkmıştır. 24 Haziran’da başarıya ulaşacağız. Mutlaka başaracağız. Bu başarı, Türkiye için beyaz bir sayfa açacak. Buna yürekten inanıyorum. Yolsuzluğa batmış, ekonominin her gün daha kötüye gittiği, adaletten uzaklaşmış, insanların birbirine saygı duymadığı bir ülke görünümünden derhal kurtulmak zorundayız. Muharrem İnce, kırk yıldır yakasında onurla taşıdığı altı oklu parti rozetini çıkardı ve yerine ay yıldızlı rozeti taktı. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağına söz verdi. Taraflı Cumhurbaşkanı, partili Cumhurbaşkanı istemiyoruz. Cumhurbaşkanı, herkesin Cumhurbaşkanı olsun, ortak payda olsun istiyoruz. Anayasamızda, başkomutan sıfatı verilen makam, Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Kendisine oy verenlerin, siyasi parti üyelerinin baş komutanı olur mu? Olmaz. O halde bu yanlıştan da derhal dönülmeli ve partiler üstü bir makam olarak Cumhurbaşkanlığı makamı korunmalıdır. Siyasi parti rozeti takan Cumhurbaşkanı’ndan, 24 Haziran’da kurtuluyoruz.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.