Dolar 32,5604
Euro 34,9941
Altın 2.423,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

HAKEMLİĞİ BIRAKTI!

Türkiye Süper Ligi’nin en tecrübeli hakemlerinden Samsunlu Mete Kalkavan, TFF ve MHK’ya istifa kararını sundu

HAKEMLİĞİ BIRAKTI!
REKLAM ALANI
9 Mart 2022 16:10

Süper Lig’in tecrübeli hakemlerinden Samsunlu Mete Kalkavan, MHK’nın 13 hakemle ilgili aldığı kararın ardından hakemliği bırakma kararı aldı ve bu kararını TFF ve MHK’ye bildirdi.

Mete Kalkavan’ın istifaya gerekçe olarak, 13 hakemin MHK tarafından görevlerine sebepsiz yere son verilmesi olduğu belirtildi. 43 yaşındaki Mete Kalkavan, liste dışı bırakılmamasına rağmen hakemliği bırakma kararını Merkez Hakem Kurulu’na iletti.

KARDEŞİNDEN FLAŞ PAYLAŞIM
Hakemliği bırakma kararını ardından Mete Kalkavan’ın kardeşi Samsunspor yöneticisi Melis Kalkavan Erdoğan’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Melis Kalkavan Erdoğan Twitter hesabından, “İnsan olmak kuruş ile değil, duruş ile ölçülür” ifadelerini kullandı.

SON OLARAK DERBİDE GÖREV ALDI
Mete Kalkavan son olarak Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinde VAR hakemi olarak görev almıştı. Maçın orta hakemi Zorbay Küçük, VAR uyarısının ardından İrfan Can Kahveci’ye kırmızı kart göstermiş ve sarı-lacivertli camiadan büyük tepki görmüştü.

METE KALKAVAN KİMDİR?
1979 Samsun doğumlu Mete Kalkavan, 1999 yılında İstanbulspor – Altay arasında oynanan PAF Ligi maçında 1. yardımcı hakem olarak görev aldı ve hakemlik kariyeri resmi olarak başladı. İlk Süper Lig maçı 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü – Denizlispor maçı olan Kalkavan, orta hakem olarak ise ilk kez 2011 yılındaki Gençlerbirliği-Konyaspor maçında görev yaptı. 24 Aralık 2012 tarihinde FIFA kokartı takmaya hak kazandı. 2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla Mete Kalkavan profesyonel sözleşme imzaladı. Hakemlik kariyerinde toplam 317 maçta görev yapan 43 yaşındaki Mete Kalkavan, 1413 sarı kart ve 32 kırmızı kart gösterdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.