Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Hancıoğlu’ndan Meclis’te ‘çiftçinin bekası’ çıkışı:

Tarım kredi kooperatifleri üzerinden çiftçilere kullandırılan kredilere uygulanan yüksek faize tepki gösterdi.

Hancıoğlu’ndan Meclis’te ‘çiftçinin bekası’ çıkışı:
REKLAM ALANI
5 Şubat 2019 19:00

ÇİFTÇİ TEFECİYİ ARAR OLDU
Tarım kredi kooperatifleri üzerinden çiftçilere kullandırılan kredilere uygulanan yüksek faize tepki gösteren CHP’li Hancıoğlu iktidara ” Çiftçimizin bekası, sizin gözünüzde; vergi borçlarını ‘şak’ diye siliverdiğiniz yandaş patronlardan daha mı önemsiz?” diye sordu.

YÜKSEK FAİZLİ TARIMSAL KREDİ
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun’da da çiftçilerin tepkisini çeken yüksek faizli tarımsal kredi sorununu Meclis gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Hancıoğlu, yüksek faizli kredilerin Samsun’da da diğer şehirlerde de çiftçileri perişan ettiğini ifade ederek “üç-beş yandaş işadamının, beton kartellerinin ‘rica’sını,‘emir’ sayıp; vergi borçlarını bir kalemde silen iktidar, çiftçimizin bu feryadı karşısında kör-sağır ve dilsiz” dedi.
TEFECİLİK MERKEZİ
Tarım kredi kooperatiflerinin, çiftçilerimizin ekonomik çıkarlarını gözetmek amacıyla kurulmuş yapılar olduğunu vurgulayan Hancıoğlu, iktidarın bugün bu kuruluşları adeta tefecilik merkezi gibi çalıştırdığını belirtti. Hancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
TÜRK ÇİFTÇİSİNİN BEKASI NEDEN UMURSANMIYOR
“Türlü dolaplar çevrilerek enflasyonu düşük göstermeyi becerenler, tarım kredi kooperatiflerinin çiftçiye bugün neden yüzde 28 faizle kredi kullandırdığını açıklamak zorundadır! Madem bugün beka sorunu var, Türk çiftçisinin bekası neden umursanmıyor? Çiftçimizin bekası, sizin gözünüzde; vergi borçlarını ‘şak’ diye siliverdiğiniz yandaş patronlardan daha mı önemsiz?”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.