Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

HAYAT DURDU!

Samsun’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün 83’üncü ölüm yıl dönümünde saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu

HAYAT DURDU!
REKLAM ALANI
10 Kasım 2021 14:53

Atatürk’ün 83’üncü ölüm yıl dönümü dolayısıyla Samsun’da anma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in anıta çelenk sunumu ile başladı.

YAĞMUR ALTINDA SAYGI DURUŞU
Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Sirenlerin çalmaya başlamasının ardından karayolunda bulunan yüzlerce araç sürücüsü arabalarını durdurup, araçlarından inip, yağmur altında saygı duruşunda bulundular. Aynı anda bazı araç sürücüleri kornalarına basarken, dışarıda ve evlerinde bulunan vatandaşlar da saygı duruşunda bulundular. Sürücüler, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı da okuduktan sonra trafikte normal akışlarına devam etti.

‘AZİZ ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ’
Anıtta düzenlenen törende çelenk sunumunun ardından Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk. Vefatınızın 83’üncü yıl dönümünde, şahsınızı özlemle anmak için huzurundayız. Eseriniz olan Cumhuriyet’e sahip çıkmak, milletimizin geleceği için çalışmak hepimizin ortak görevidir. Bize işaret ettiğin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu aziz millet, ülkemizi, Türkiye’nin geleceğini, ay-yıldızlı bayrağımızı namertlere çiğnetmeyecektir. Bu vesile ile sizi, tüm şehitlerimizi ve vefat eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.

Anma etkinlikleri, anıttaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma programı ile devam etti.
Törene ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, STK temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.