Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

HEDEF, 800 BİN KİŞİ!

Samsun’da kurulan AFAD Farkındalık Çadırı’nı ziyaret eden Vali Dağlı, “800 bin hemşerimize bu eğitimi ulaştıracağız” dedi

HEDEF, 800 BİN KİŞİ!
REKLAM ALANI
11 Haziran 2021 15:09

İçişleri Bakanlığı’nca 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi nedeniyle eğitim faaliyetleri kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı’na “AFAD Farkındalık Eğitim Çadırı” kuruldu. Çadırı ziyaret eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Bu eğitim modeli 50 dakikalık bir sunum dinleme halindedir. Şu anda 207 bin Samsunlu hemşerimize ulaştık. İnşallah bunu 800 bin hemşerimize ulaştıracağız” dedi.

PROTOKOL ÜYELERİ AFAD ÇADIRINDA
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırda, arama kurtarmada kullanılan malzemeler sergilendi. Vatandaşlara el broşürü dağıtılarak bilgilendirme yapılan çadırda, önceki yıllarda yaşanan afetlerle ilgili görsellere de yer verildi. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de çadır içerisinde bir stant kurarak vatandaşları tütün kullanımının zararlarını anlattı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve beraberindeki protokol üyeleri AFAD Farkındalık Eğitim Çadırı’nı gezerek incelemelerde bulundu.

‘FELAKETLER HER ZAMAN OLABİLİR’
İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, “İl Sağlık Müdürlüğümüz, AFAD müdürlüğümüzün ve gönüllü TAMGAKUT ekibimizin buradaki durumunu görüyoruz. 2021 yılı Afet Farkındalık Eğitimi yılıdır. Bu manada çok önemlidir. İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Bu anlamda biz 1 milyon 400 bin Samsunlu hemşerimizden 800 bin tane afet farkındalık eğitimi vermek suretiyle onlara ulaşacağız. Bu eğitim modeli 50 dakikalık bir sunum dinleme halindedir. Şu anda 207 bin Samsunlu hemşerimize ulaştık. İnşallah bunu 800 bin hemşerimize ulaştıracağız. Burada hem ev hanımları hem öğrenci olanlar, kamu kurumunda çalışanlar, büyüklerimizim tamamının dinlemesini istiyoruz. 800 bin rakamı bu şekilde ortaya çıktı. Çünkü afetle hepimiz karşı karşıyayız. Sadece dışarıda a çalışanlar değil, evde yaşayanlar da afetle karşı karşıya kalabilir. Vezirköprü ve Havza ilçelerimiz 1940’lı yıllarda yaşadığı bir deprem var. Ardından sel felaketlerimiz var zaman zaman yaşadığımız. Heyelan ve benzeri felaketlerle de her zaman karşı karşıya kalabiliriz. Bu manada afet farkındalığını arttırmak için bu eğitimi almamız gerekiyor” dedi.

Çadır ziyaretine ayrıca, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ve AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı katıldı.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.