Dolar 32,5997
Euro 34,8182
Altın 2.496,46
BİST 9.465,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

HEDEF, GÜÇLÜ SAMSUN!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın(STSO) iç ve dış paydaşların katkılarıyla hazırladığı 2022-2025 yıllarını kapsayan ‘Stratejik Plan’ı kamuoyuyla paylaşıldı. STSO Başkanı Murzioğlu, “Hedef güçlü Samsun, güçlü Türkiye” dedi

HEDEF, GÜÇLÜ SAMSUN!
REKLAM ALANI
30 Mart 2022 18:40

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda Borsa Akreditasyon Sisteminde en başarılı Odalardan biri olarak yer alan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine ve bölgesine yüksek standartlarda hizmet vermek adına paydaşlarının katılımıyla yürüttüğü 2022-2025 yıllarını kapsayan Stratejik Planı tamamlanarak, kamuoyuyla paylaşıldı.

VALİ, BAŞKANLAR, AKADEMİSYENLER, STK’LAR
Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirilen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı Meclis Toplantısı sonrası yapılan tanıtım toplantısına Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, 19 Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Samsun Oda ve Borsa Başkanları, Samsun TSO Yönetimi, Meclis ve Meslek Komite Üyeleri, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

‘ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIKLARIMIZLA GURURLUYUZ’
Konuşmasına, Samsun iş dünyasının en büyük çatı kuruluşu olarak, kanunla verilen görevlerin yanısıra, üyelerin ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda politikalar üreterek, ekonomik ve sosyal bakımdan bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bu anlayışla şehrimizin sahip olduğu potansiyelin farkında olarak, sizlerin de işbirliği ve desteği ile stratejik planlarımızın rehberliğinde bugüne kadar pek çok başarılı çalışmaya imza attık. Ortak çalışma kültürümüzün bir tezahürü olarak şehrimize kazandırdığımız yapılarla büyük gurur duyuyoruz. Bunlardan bir kaçı Türkiye’nin ilk milli fuarına evsahipliği yapan Samsun’un uzun yıllar özlem duyduğu, ilk güdümlü proje Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, lojistik alanındaki potansiyelimizin ve stratejik konumumuzun değerlendirilmesine hizmet eden Samsun Lojistik Merkez, nitelikli, kaliteli üretimi destekleyen Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı, Ar-ge inovasyon yeniçağın olmazsa olmazı, Samsun Teknopark, şehrimize yeni sanayi yatırımları kazandıracak olan Yeni Organize Sanayi Bölgesi ve bugün sizleri ağırlamaktan, üyelerimize, misafirlerimize daha modern bir yüzle hizmet vermekten gurur duyduğumuz yeni hizmet binamız. Tüm bunlarla birlikte üyelerimizin kapasitelerinin geliştirilmesine, şehrimizin kalkınmasına hizmet eden onlarca proje bizim için büyük kazanım” dedi.

‘GELECEĞİN EN İYİ KAHİNİ, GEÇMİŞİDİR’
Tüm gayretlerinin, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı kurumsal anlamda daha yüksek bir seviyeye taşıyarak, ‘Güçlü Samsun’, ‘Güçlü Türkiye’ için ülke kalkınmasına destek vermek olduğuna vurgu yapan Murzioğlu, “Geleceğin en iyi kâhini; geçmiştir. Bu bağlamda değerlerimizi, sahip olduğumuz potansiyelimizi, kapasitemizi ve geçmiş dönem kazanımlarımızı analiz ederek, sizlerin de görüşleriyle yeni dönem için yol haritamızı belirledik. Ortak payda Samsun etrafında, bu hedeflere ulaşmak için siz değerli paydaşlarımızla güçlü bir iletişim ve diyalog içinde Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye için çalışacağız. Nereye gitmek istediğinizi bilmiyorsanız, hangi yolu kullandığınızın önemi yoktur. Bu nedenle işe kurum olarak misyonumuzla yani, var olma amacımızla başladık. Bizim kurum olarak var olma amacımız, üyelerimizin ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda politikalar üreterek, sınaî, ticari ve sosyal bakımdan ülke kalkınmasına destek sağlamak. Vizyonumuz, yani gelecek hayalimiz ise, Karadeniz bölgesindeki lider ve öncü rolümüzü muhafaza ederek, Odamızı Karadeniz Havzası’nda etkin bir uluslararası aktör haline getirmek. Bu iki önemli referans çerçevesinde öncelikle yönetim kurulu olarak temel değerlerimizi ve önceliklerimizi belirledik. Çalışma ekibimizi oluşturduk. Durum analizi, bir önceki stratejik planımızın etki analizini yaptık. Ardından geleceğin planlanması adına sizlerin birebir yer aldığı paydaş çalıştayımızı gerçekleştirdik. En nihayetinde üç ana başlıkta çalışma programımızı oluşturduk ve hedeflerimizi belirledik. Elbette bu dinamik bir süreç. Yolumuza devam ederken revize edeceğimiz, ekleyeceğimiz hususlar olması mümkün. Bununla birlikte Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye anlayışından taviz vermeden, kurumsal yapının güçlendirilmesi, üyelerimize etkin hizmet sunmaya devam etmek ve bölgesel kalkınmaya öncülük etmek ana başlıkları çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

STRATEJİK PLANDA BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ HEDEFLER:
Yürüttükleri çalışmalarda paydaşlar arasındaki güçlü iletişimin önemine değinen Murzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki çalışma döneminde de, bu sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz iletişim köprüsünü güçlendirmeye, yeni işbirliklerine zemin oluşturmaya devam edeceğiz. Böylece şehrimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda daha etkin çözümler üretme kabiliyetimizi geliştirmiş olacağız. Son iki yıldır içinde bulunduğumuz süreç bizleri beklenmedik sorunlarla başetme konusunda daha esnek ve daha dinamik olmamız gerektiğini gösterdi. Dolayısıyla hem kurumsal anlamda hem de üyelerimiz adına, afet ve kriz durumlarına karşı dayanıklılığı artırmak gerektiğini biliyoruz. Bu bağlamda dijital beceri ve yetkinlikler edinmek için projeler yürüteceğiz. Yine pandemiyle birlikte daha çok farkına vardığımız üzere doğanın kendini yenilemeye, onarmaya ihtiyacı var. İhtiyaçlarımız ve kontrolsüz artan tüketim karşısında kaynaklarımız yetersiz kalıyor. Ve dünya resmen bir saatli bombaya dönüşüyor. Hiç şüphesiz doğaya karşı savaşırsak, bunun kaybedeni biz olacağız. Bizler, pandeminin ilk günlerinde hareketliliğin azalmasıyla birlikte doğanın nasıl güzel tepki verdiğini gördük ve bu iyileşme karşısında mutlu olduk.

‘YOLLARI AYRI OLANLAR PLAN YAPAMAZLAR’
Bu durumu sürdürülebilir hale getirmek hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle iklim değişikliğinin negatif etkileri hususunda farkındalık sağlamak, döngüsel ekonomi konusunda çalışmalar gerçekleştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bizim kurumsal olarak varlık sebebimiz müteşebbisler. Biz kanunda yer alan yükümlülüklerimizin yanı sıra girişimcilik kapasitesinin artırılması ve mevcut girişimlerin kurumsal olarak güçlendirilmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Uluslararası pazarlara açılmalarını teşvik eden projeler yapıyor, katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretebilmelerini destekliyoruz. Bu anlayışla üyelerimizin kapasitelerinin geliştirilmesi hedefine çok yönlü devam etmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede üyelerimizin ortak payda da buluştuğu genel ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve projelerle birlikte dış ticaret, insan kaynakları ve bilişim alanında stratejik gördüğümüz departmanlarımıza yönelik çalışmalar da yürüteceğiz. Öncelikle bu alanlarda çalışanların yer alacağı platformlar oluşturarak, network sağlayacağız. Doğru ihtiyaç analiziyle de kapasite artıracağız. Bizi bu hedefe götürecek, 2022-2025 yıllarına çalışmalarımıza rehberlik edecek yol haritamızla ilgili kısaca bir paylaşımda bulunmak istedim. Amacımız, hedefimiz ortak. Biz bu planı sizlerle birlikte yaptık. Zira, yolları ayrı olanlar birlikte plan yapamazlar. Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye hedefiyle; ‘Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ‘Vatanını En Çok Seven, İşini En İyi Yapandır’ sözü doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Bu sürece katkı veren siz değerli paydaşlarımıza ve emekleri için çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 2022-2025 yıllarını kapsayan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yol Haritasının camiamız, şehrimiz ve ülkemiz için başarılı sonuçlara vesile olmasını diliyorum.”

‘HAYIRLI OLSUN’ TEMENNİSİNDE BULUNDULAR
Ardından söz alan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ise, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek, Samsun TSO’nun stratejik çalışmasını çok anlamlı bulduğuna vurgu yaptı. Son olarak kürsüye gelen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da yaptığı konuşmada, il genelinde yürütülen projelerden bahsederek, belirlenen yol haritasının Samsun ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını, stratejik planın hayırlı olmasını temenni etti.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.