Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Her şey Bafra için!

Bafra İçin Hepimiz İnisiyatif Grubu, ilçenin ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmasını sağlamak amacıyla bir araya geldi, birbirinden önemli mesajlar verildi.

Her şey Bafra için!
REKLAM ALANI
25 Aralık 2016 18:10 | Son Güncellenme: 25 Aralık 2016 18:12

Bafra’da, Çelik AVM ‘de düzenlenen kahvaltıya AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, işadamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

SAMSUN'UN BAFRA İLÇESİNDE BAFRA İÇİN HEPİMİZ İNİSİYATİF GRUBU TARAFINDAN SAMSUN'DAKİ BAFRALILARI BİR ARAYA GETİRMEK AMACIYLA KAHVALTI DÜZENLENDİ. (AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

SİVİL TOPLUMUN ÖNEMİ

Bafra İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Av. Murat Bölükbaşı, yaptığı açılış konuşmasında sivil toplum örgütlerinin önemine değindi. Bölükbaşı, “Sivil toplumun yaygın olduğu toplumlarda işler daha kolay görülür. Sivil toplum, toplumun sesidir, gözüdür, kulağıdır. Sivil toplum dayanışmayı ve gönüllülüğü temsil eder.Bafra için hepimiz sivil inisiyatif olarak da her zaman Bafra’nın Samsun’un sesi, kulağı ve gözü olmaya çalıştık. Bunu yaparken de birlikteliği dayanışmayı ve gönüllülüğü temel aldık. Burada bulunmamızın amacıda bu güzel birliktelikten acaba Samsun’da da bizimle birlikte yürüyecek bir sivil toplum örgütünün oluşup oluşmayacağı konusunu sormak, buna cevap aramak ve Samsun’da bir Bafra var” dedi.

SAMSUN'UN BAFRA İLÇESİNDE BAFRA İÇİN HEPİMİZ İNİSİYATİF GRUBU TARAFINDAN SAMSUN'DAKİ BAFRALILARI BİR ARAYA GETİRMEK AMACIYLA KAHVALTI DÜZENLENDİ. (AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

KIZILIRMAK ÜNİVERSİTESİ!..

Bafra ile ilgili hazırlanan slayt gösteriminin ardından konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin, şunları söyledi:

“Bir şehir bütün potansiyelleriyle beraber kalkınması, gelişebilmesi için bütün sivil toplum unsurlarıyla şehre enerji katacak herkesle birlikte hareket ettiğinde hedeflerine ulaşır ve şehrine de hizmet etmiş olur. Bizde bu anlayışla kurulan Bafra için hepimiz sivil inisiyatifi, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti başkanlarıyla birlikte gündemimize aldık, Bafra için ne yapabiliriz diye bir çalışma başlattık. Yaptığımız toplantılarda 5 ana hedef seçtik. Hedeflerimizden birisi Bafra tarım ovası. Türkiye’yi besleyen önemli ovalardan birine sahibiz. Tarımda katma değeri nasıl arttırabilirizi çalıştık. Bununla ilgili çeşitli projeler hazırladık. İkinci olarak sanayi ile ilgili neler yapabiliriz. Üçüncü hedef olarak Bafra’nın turizm anlamında neler yapabileceğimizi, dördüncü olarakta turizm fakültemizin açılmasıyla bir de işletme fakültesinin de onayı YÖK’ten çıktı. Kızılırmak Üniversitesini nasıl ilçemize kazandırabiliriz? Bu hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Beşinci olarak da eski yerleşim yerleri imar bakımından sıkıntılı. Bafra’nın kentleşmesi için ne yapabiliriz dedik ve Karadeniz Teknik Üniversitesi hocaları ve öğrencileri gelip burada çalışma yaptılar ve önümüze bir proje çıkartacaklar. Bu hedeflerimize ulaşmak için gayretli bir şekilde çalışıyoruz.Samsun’da olabiliriz, İstanbul’da olabiliriz , Ankara’da, Bursa’da, Tekirdağ’da her tarafta hemşehrilerimiz var.”

BAFRA BELEDİYE BAŞKANI ZİHNİ ŞAHİN, BAFRA İLE İLGİLİ HAZIRLANAN SLAYT GÖSTERİMİNİN ARDINDAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU. (AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

KIRCALI: KURTULUŞ MÜCADELESİ VERİLİYOR

AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, “Gün gerçekten birlik ve beraberlik günü. Son 4 yıl içerisinde Türkiye’mizde ikinci bir Kurtuluş Mücadelesi veriliyor. Bu mücadelede bizim en büyük değerlerimiz sizlersiniz. Bizim en büyük gücümüz bu halkın arasında ki birlik beraberliktir. İşte bugün burada bizde Bafralı hemşirelerimiz olarak bu birlik ve beraberliği gösteriyoruz. Büyük bir ova içerisinde çok güzel bir toprak üzerinde yaşıyoruz. Bu tarım arazimizi daha güzel bir şekilde değerlendirmeliyiz. Atadan, dededen kalma yöntemlerden vazgeçmemiz gerekiyor. Daha modern Türkiye’ye entegre olmuş tarım işletmelerini Bafra’ya kazandırmamız gerekiyor ve tarımı geliştirmemiz gerekiyor. Medikal OSB ve Sera OSB noktasında ki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor ve bu çalışmaların sonuna geldik” diye konuştu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ORHAN KIRCALI, "GÜN GERÇEKTEN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ. SON 4 YIL İÇERİSİNDE TÜRKİYE'MİZDE İKİNCİ BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ VERİLİYOR" DEDİ. (AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAZIR…

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ise, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya başladığımız günden itibaren buradan elimizi hiç çekmedik. Büyükşehir Belediyesi olarak ne yapmamız gerektiğini düşünüyoruz ve hayata geçirmeye çalışıyoruz.Siz değerli katılımcıların fikirleri önemli. Çünkü sizler bizim düşünemediğimiz , göremediğimiz önerileri getirirseniz bunları hayata geçirmekte hiç bir şekilde terettüp etmeyiz.Sizin getireceğiniz önerilerde Bafra’nın kalkınması olacak , Samsun’umuzun kalkınması olacaktır” dedi.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ TURAN ÇAKIR, "BİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞIMIZ GÜNDEN İTİBAREN BURADAN ELİMİZİ HİÇ ÇEKMEDİK. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ VE HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ.SİZ DEĞERLİ KATILIMCILARIN FİKİRLERİ ÖNEMLİ" DEDİ. (AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

GÖKSEL: ŞEHİTLERİMİZ OLACAK!..

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel de konuşmasında, “Bize, Suriye’de orada burada ne işimiz var diyorlar. Bizim ülkemize terör üreten her noktada işimiz var. Dünyanın öbür tarafından gelip o coğrafyada işi olanlara kimse bir şey sormuyor bize soruyorlar, bizim her yerde işimiz var. Bizim komşularımızla sulh ve barışı sağlamakla görevimiz, orada ki terör odaklarını da yok etmek görevimiz var. Bu konuda şehitlerimiz, gazilerimiz var, bunlar olacak. Biz bu toprakları kanla aldık burayı da kansız kimseye veremeyiz. Bütün herkesin bu topraklarda gözü var, biz de gözü olanların gözüne bu toprakları sokacağız. Bizim yapamayacağımız hiç bir şey yok yeter ki birlik beraberlik içinde olalım” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İL BAŞKANI MUHARREM GÖKSEL, "BİZE DİYORLAR Kİ, SURİYE'DE ORADA BURADA NE İŞİMİZ VAR DİYORLAR. BİZİM ÜLKEMİZE TERÖR ÜRETEN HER NOKTADA İŞİMİZ VAR" DEDİ. (AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Bafra İçin Hepimiz İnisiyatif Grubu, AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, işadamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini buluşturdu. Toplantıda katılımcılar, Bafra’nın sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı, fikirler sundu.

‘GÜN, BİRLİK BERABERLİK GÜNÜ…’

Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türkiye’nin en önemli ovasına sahip olduklarını belirterek, “Tarımda katma değeri nasıl arttırabiliriz? Bunun için çalışıyoruz” derken, AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, “Gün birlik ve beraberlik günü. İşte bugün burada biz de Bafralı hemşirelerimiz olarak bu birlik ve beraberliği gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ise, yapılacak çalışmalara destek sözü verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.