Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

HESABI SORULACAK!

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde göçük altındaki 2 kişiyi kurtarmaya giderken yolda ‘namaz ve ihtiyaç molası’ veren AFAD ekibi için soruşturma izni verildi, üyeler farklı illere gönderildi

HESABI SORULACAK!
REKLAM ALANI
28 Şubat 2021 14:43 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2021 14:44

Samsun’da, geçen yıl ağustos ayında göçük altında kalan 2 kardeşi kurtarmaya giderken ‘namaz ve ihtiyaç molası’ veren AFAD ekibi için, Samsun Valiliği soruşturma izni verdi. Ekip üyeleri de farklı illere gönderildi.

NAMAZ MOLASI VERMİŞLER!
Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde 23 Ağustos 2020 günü akşamı meydana gelen olayda, bir eve içme suyu bağlantılarını yapan Kenan Ak ve Hayati Ak göçük altında kaldı. 6 kişiden oluşan AFAD ekibi de Samsun’dan yola çıktı. Kurtarma çalışması devam ederken AFAD ekibi olay yerine 3-5 kilometre kala namaz ve ihtiyaç molası verdi. Bu sırada 2 kardeşin de cansız bedenlerini çıkarıldı.

7 PERSONEL İÇİN SORUŞTURMA
AFAD ekibinin olay yerine geç gitmesi ve ailenin şikayeti üzerine savunması alınan görevliler ihbarı aldıktan 14 dakika sonra hareket ettiklerini ve yaklaşık 1.5 saatlik yolda 5-7 dakika zorunlu ihtiyaç (tuvalet, akşam namazı, su) molası verdiklerini kabul etti. Raporda, 6 personel hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan soruşturma izni verilmesi için valilikten izin istendi. Valilik ise göreve giden 6 personel ve olay akşamı nöbetçi olan amir hakkında soruşturma izni verirken, AFAD Müdür Vekili Tuğral Bayar için izinli olduğunu gerekçesiyle soruşturma izni vermedi. Soruşturma izni verilen 5 personel Artvin, Rize, Van ve Gümüşhane illerine geçici olarak görevlendirildi.

VALİLİK: GEÇ HAREKET ETTİLER
Samsun Valiliği, çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada olayda adı geçen memur ve diğer kamu görevlileri hakkında önce inceleme yapılıp, soruşturma izni verildiği ifade edildi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vezirköprü ilçemizde 23 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen göçük kazasının ardından, görevli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleriyle ilgili Valiliğimizce 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca ön inceleme yapılmış olup, kaza haberi alınır alınmaz harekete geçilmediğinden ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden geç çıkış yapıldığından dolayı soruşturma izni verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.