Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

İlhan Cihaner Samsun’da: Türkiye artık tek başına

Bir davaya itiraz dilekçesi vermek için Samsun’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili İlhan Cİhaner, “Şimdi Türkiye neredeyse tek başına kaldı” dedi

İlhan Cihaner Samsun’da: Türkiye artık tek başına
REKLAM ALANI
20 Ekim 2017 17:08

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüttüğü dönemde kendisini makamında gözaltına alınan eski savcı Rasim Karakullukçu’nun beraatına itiraz etmek için Samsun’a gelen CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Samsun İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi.

‘HAYDUT DEVLET’E İNDİRGENDİK

Son zamanlarda Türkiye’nin ekonomik bunalımlar yaşadığını belirten Cihaner, “16 Nisan referandumundan önce ekonomi çok daha etkin bir şekilde yürütülecek ve Türkiye adeta şahlanacak deniliyordu. Geldiğimiz noktada bizzat kendilerinin ağzından ekonominin iflas ettiğinin itirafı var. Ya borç alacağız ya da vergilerimizi arttıracağız. Bu gidişatın faturası da yurttaşların sırtına bindiriliyor. Sözü geçen bir ülke olacaktık. Şimdi Türkiye neredeyse tek başına kaldı. Artık bir çok ülke tarafından vize başvurularının bile kabul edilmediği, neredeyse uluslararası ilişkiler çerçevesinde ‘Haydut Devlet’ konumuna indirgenmiş bir ülke olduk” diye konuştu.

CHP HALKIN KENDİSİ

CHP’nin halkı yeterince kucaklamadığı iddialarına yanıt veren Cihaner, “Öteden beri sağ kesimin CHP’ye yönelik kalıp eleştirilerinden birisi. CHP halkın kendisidir. Ağırlıklı olarak alt ve orta gelir grubuna sahip üyelerinden oluşuyor. Halka inememek artık boş bir kavrama dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı. CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz de yaptığı konuşmada,  “Son 15 yılda ülkenin başına örülen çorabın mahiyetini hepimiz biliyoruz. Ülkeyi bu pislikten, bu kokuşmuşluktan kurtaracak tek örgütlü güç CHP’dir. Biz başaracağız bunu. Devrimciliğimizin sözde olmadığını göstermenin zamanıdır şimdi. AKP hükümetinin miladı dolmuştur. Metal yorgunluğu 3-5 kişide yok. Bunun hesabını vermeden top yekun gitmeden bu ülkenin kurtuluşu yok. Biz cumhuriyet için, memleket için, vatan için de bedel ödemeyi bilen insanlarız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.