Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İLKADIM BELEDİYESİ’NİN YARDIM ARACI ELAZIĞ’A ULAŞTI

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından başlatılan yardım kampanyası doğrultusunda  İlkadım  Belediyesi tarafından toplanan yardımlar  Elazığ’a ulaştı.

İLKADIM BELEDİYESİ’NİN YARDIM ARACI ELAZIĞ’A ULAŞTI
REKLAM ALANI
2 Şubat 2020 16:05

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6.8 şiddetindeki depremden sonra İlkadım’da  Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın  çağrısıyla başlatılan yardım kampanyasında toplanan kışlık giysi, elektrikli ısıtıcı, ayakkabı, atkı, sokak hayvanları için mama ve bebek bakım ürünleri gibi temel ihtiyaç malzemesi toplandı. İlkadım  Belediyesi Sosyal ve Yardım İşler Müdürü Cemalettin Çakır koordinatörlüğünde  belediye personeli tarafından yüklenen yardım aracı Elazığ’a ulaştı.Yardım aracında bulunan ihtiyaç malzemeleri, AFAD yetkililerinden alınan izin doğrultusunda belirlenen toplanma merkezinde depremzedelere dağıtıldı.
“Depremzede vatandaşlar duyarlılık gösteren Türk halkına teşekkür etti”
İlkadım  Belediyesi öncülüğünde düzenlenen bağış kampanyasını büyük bir duyarlılık örneği olduğunu söyleyen depremzede vatandaşlar  “Bugünden itibaren Samsun’a, İlkadım ‘a vefa borçluyuz. Belediye Başkanı öncülüğünde düzenlenen bağış kampanyasına katkı sunan Türk halkına herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.
“Belediyelere yetki verilip harekete geçilmeli”
Yaralarımızı devletimizin güçlü, şefkatli eli ile hep birlikte sarıyor, acılarımızı ve umutlarımızı ise hep birlikte paylaşıyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”El ele, omuz omuza ülkemizin her bir köşesinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın acıları paylaşıyoruz. Biz biriz ve beraberiz. Rabbim ülkemiz böyle afetlerden korusun. Ülke olarak her türlü afetlere karşı bi önlem alınması gerekiyor. Yaşanan olaylarda tecrübe sahibi olurken gerekli önlemleri de almamız gerekiyor. Ülkemizde sağlam ve depreme dayanıklı yapılar inşa etmeliyiz. Eski kent dokusunu yenilemeliyiz ve kentlerimizi günün koşullarına uygun hale dönüştürmeliyiz. Bugün Elazığ’da yaşanan deprem  Türkiye’nin  her hangi bir ilinde de  yaşanabilirdi. Daha başka felaketler yaşanmadan önce belediyelere bu konuda yetki verilmeli ve bir an önce harekete geçilmeli” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.