Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

ÇARŞAMBA SİL BAŞTAN!

Samsun’un Çarşamba İlçe Belediye Başkanı Halit Doğan, ilçenin kronikleşen sorunlarının yakın zamanda çözüleceğini, şehrin daha modern bir görünüme kavuşacağını söyledi

ÇARŞAMBA SİL BAŞTAN!
REKLAM ALANI
19 Eylül 2023 15:43

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde devam eden altyapı çalışmaları kapsamında Zübeyde Hanım Meydanı ve Abdullah Paşa Meydanı’ndaki çalışmalarda sona gelindi. Su, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı gibi hatların yenilenmesinin ardından üst yapı çalışmalarının hızla devam ettiği çalışmaları Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan yerinde inceledi.

‘KANALİZASYON HATTI ARTIK KALDIRMIYORDU’
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (SASKİ) ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Halit Doğan, “Çarşamba ilçemiz de yaklaşık 1 buçuk yıldır alt yapı çalışmalarımız hızlı bir şekil de devam ediyor. İlçemizde yağmur suyu hattı olmaması nedeniyle gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarımızda sil baştan yağmur suyu hatları oluşturuyoruz. Önceden yağmur suyunun kanalizasyonlara bağlı olması nedeniyle şiddetli bir yağışta, taşan kanalizasyonlara şahit olmaktaydık. Mevcuttaki kanalizasyon hattı, şu andaki nüfus yoğunluğunu kaldırmayacağı için çalışmalar başlattık. Sıfırdan kanalizasyon hattı döşeniyor. Asbest boruları ortadan kaldırarak suyun içilebilmesini sağlayacak borular döşüyoruz. Bu çok meşakkatli bir iş. Öncelikle sabır gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 3 hat birden değiştiği için mecburen bu yollarımız 3 kez kazılmak zorunda. Ekiplerimiz her bir hattın gömleklemesini ayrı ayrı yapıyorlar. Çünkü kendi içinde oturma yaşayıp ta boruların kendi kotlarını kaybederek kırılmasını önlemek için bu şekilde çalışmaları gerekiyor. Sonrasında da asfalta ve diğer yollarla buluşturarak, Çarşambamıza yakışır, inşallah daha sonralarında bu işlemler için kazılmayacak bir yol haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

MAHALLELERDE DOĞAL GAZ SEVİNCİ
Bir yandan doğal gaz çalışmalarını sürdürdüklerini de söyleyen Doğan, “Cumhuriyet, Ali Fuat Başgil ve Umut mahallelerine doğal gazı getirdik. Üçköprü’de kadastro sorununu çözerek doğalgaz sorununu çözdük. Şehrin her tarafında bir kazı var. Ama bu kazılar, altyapıyı yapabilmek için. Daha sonra üstünü yapabilmek için. Kalıcı olmayacak işlerle vatandaşın parasını daha kalıcı işlerde harcamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ALTYAPIYA DAİR İLK KEZ SOMUT PROJE
Başkan Doğan, altyapıya dair geçmiş yıllardan bugüne herhangi bir projenin olmadığını ifade ederek, “Altyapıda daha önce döşenmiş olan borularımıza ilişkin halihazırda bir proje yok. Daha önceki dönemlerde çalışmış, emekli olmuş ve bizim ricamızla çalışmalar biraz daha düzgün yürüsün diye altyapı firmasında çalışan arkadaşlarımızdan bilgi alarak çalışmalar yapılmaya çalışılıyor. Çalışmaların sonucunda ilk kez Çarşambamızın altyapısının somut bir projesi olacak. Nerede yağmur suyu hattımız var, nerede içme suyu hattımız var, nerede kanalizasyon hattı var, nereden elektrik hattı geçiyor. Nerede telefon ya da doğalgaz hattı var bunların hepsini projelendireceğiz. Allah nasip ederse bundan sonra böyle sorunlar yaşamayacağız” ifadelerini kullandı.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.