Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

İşte PKK’nın Karadeniz’deki hain planı!

PKK’nın, çevre konusunda hassas olan bölge halkını kandırarak hain bir plan devreye sokmaya çalıştıkları ortaya çıktı

İşte PKK’nın Karadeniz’deki hain planı!
REKLAM ALANI
25 Ağustos 2017 17:14

PKK’nın, Trabzon’un Maçka İlçesi’ndeki eylem ve saldırılarının benzerinin Rize’ye bağlı Çamlıhemşin İlçesi’nde planladığı deşifre edildi. PKK’nın, paralel yapı ve yabancı istihbaratçılarla işbirliği yaparak Çamlıhemşin İlçesi’nde kirli bir oyun tezgahladığı ancak güvenlik güçlerinin bölgede yürüttüğü çalışmaları neticesinde deşifre olunca adres değiştirmek zorunda kaldıkları tespit edildi.

‘YOL YEŞİLKEN DÖNÜN’

Jandarma İstihbarat üst düzey yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Maçka’da yapılan ilk saldırıyla birlikte PKK’nın, ‘Yol Yeşilken Dönün’ adını verdiği ve çevre konusunda hassas olan bölge halkını arkasına alarak hain bir plan devreye sokmaya çalıştığı ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına da yansıyan bilgiye göre PKK, paralel yapı ve yabancı istihbaratçılarla işbirliğine giderek adeta Çamlıhemşin yaylalarında yuvalanmak için hazırlık yaptı.

HDP’Lİ VEKİLLER YANDAŞ ARAMIŞ

Edinilen bilgiye göre, PKK destekçisi HDP’li bazı yöneticiler ve milletvekilleri Çamlıhemşin’de daha rahat hareket edebilmek için ilçede Yeşil Yol karşıtlarını destekliyor gibi gözüküp ilçeye bağlı Samistal ve diğer bazı yaylalarda kamp yaptı. Hain plana göre, özellikle Çamlıhemşin’e bağlı Samistal Yaylası’nda yol kapatılarak, yaylada isyan ateşi verilecek ve bu durum Yeşil Yolu destekleyen yöre halkına mal edilip iki taraf karşı karşıya getirilecekti. Yaylada yaşayan yaşlı vatandaşlar ve çocuklar PKK’nın öncelikli hedefiydi. Hain plan deşifre olunca ilçe jandarma teşkilatı ve özel güvenlik güçleri tarafından yoğun güvenlik tedbirleri alındı ve vatansever bölge halkı ile omuz omuza verilerek ‘Yol Yeşilken Dönün’ adının verildiği kirli tezgah bozuldu.

‘YEŞİL YOL’ BAHANE EDİLECEKTİ

Örgüt, HDP’li bazı yöneticilere özel mesai yaptırarak devletin Yeşil Yol çalışmaları sırasında ilçede yaşayan halkı “çevreyi talan ediyorlar dereler satıldı, ormanlar satıldı, sizi buradan çıkartacaklar” yalanı ile kandırıp devletle karşı karşıya getirmek istedi. Bu planda isteyerek veya istemeyerek ilçede ismi öne çıkan vatandaşlar kullanılacak bölge halkına özellikle Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine karşı demeçler verdirilerek Cumhurbaşkanının memleketi olan Rize’nin imajına zarar verilecekti. PKK’nın, paralel yapı ve yabancı istihbaratçılarla işbirliği yaparak Çamlıhemşin ilçesinde tezgahladığı kirli oyun güvenlik güçlerinin bölgede yürüttüğü çalışmaları neticesinde deşifre olunca adres değiştirmek zorunda kaldıkları tespit edildi.

PARALEL YAPI İLE İŞBİRLİĞİ

Yeşil Yol sürecinde paralele yapıya yakın olduğu iddia edilen ve görevden alınan İl Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanı Yarbay ‘gelen istihbaratı birimlere bildirmemek’ suçlamasıyla soruşturma geçirdi ve görevinden ihraç edildi. Tahkikat dosyasına giren çoğu olayın önceden önlenebileceği belirlendi.

-Trabzon’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Maçka İlçe Jandarma Komutanı Zabit Zengin’in Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.