Dolar 32,3774
Euro 34,7829
Altın 2.395,99
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İstimlaklar köylüyü rahatsız etti!

19 Mayıs İlçesinde Baraj için yapılan istimlaklardan köylü mağdur oluduğunu söylüyor.

İstimlaklar köylüyü rahatsız etti!
REKLAM ALANI
25 Aralık 2016 19:10

19 Mayıs İlçesinde Baraj için yapılan istimlaklardan köylü mağdur oluduğunu söylüyor.

TARLALARIMIZA VERİLEN FİYATLAR ÇOK AZ

Düzköy sakinlerinden Sami ŞAHİN, 1974’de kazma küreklerele, kendi imkanlarımızla tarlamızı fındık ve çeşitli meyve fidanları diktik. Köyde tarım ve hayvancılık yapılıyor. Tarlalarımıza verilen fiyatı biz 1-2 yılda zaten tarım ve hayvancılıktan temin ediyoruz dedi.

19-mayis-2

KÖYLÜNÜN MAĞDUR EDİLMESİ, TARIMA VURULAN DARBEDİR

Tarım Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK’in ve Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ın geçen basın toplantısında tarıma verdiği öneme binayen yerlerimize bu ücretlerin teklif edilmesi bizleri çok üzmüştür. Devlet büyüklerimizden hakkaniyet ölçüsünde teklif ettikleri fiyatı tekrar gözden geçirmelerini rica ettik. Köylüye, tarıma,hayvancılığa sahip çıkmak istiyorsak mağdur edilmememiz gerekir.

YERLERİMİZİN DEĞERİ VERİLSİN!

Şahin; Bizim tarlalarımız dağlık,taşlık değil, verimli meyve ve fındık ağaçlarıyla dolu.Benim evimin önünde ceviz ağacımdan yıllık 3 bin tl lik ceviz alıyorum ama ağaca biçilen fiyat 450 tl dedi. Biz köy halkı olarak, yerimizin değeri belirlenemeyecekse aynı şartlarda ilçede bir yerden yer temin edilmesini istiyoruz dedi.

19-mayis-3

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.