Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İSYAN VAR!

Samsun’da 50 yıllık yolları kapanan mahalleli, bu sefer kendileri yolu kapatarak şirket arabalarını yoldan geçirmedi

İSYAN VAR!
REKLAM ALANI
31 Aralık 2021 18:15 | Son Güncellenme: 31 Aralık 2021 18:27

Samsun’da elektrik dağıtım şirketi tarafından ‘tapulu mülkleri olduğu’ gerekçesiyle kapatılan sokağın açılmasını isteyen mahalle sakinleri, yolu kapatarak şirket araçlarının geçmesine izin vermedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, “Suç işlemeyin. Mahkeme kararını bekleyin” diye mahalleliyi uyardı.

ÇOLUK ÇOCUĞUMUZ İÇİN ENDİYŞELİYİZ
İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi sakinlerinin 50 yıldır evlerine ulaşım sağladığı Timurlenk Sokaktaki yol, elektrik dağıtım şirketince “tapulu mülkleri olduğu” gerekçesiyle otopark yapılmak üzere çift yönlü olarak tel örgü çekilerek kapatıldı. Evlerine ve gidecekleri yerlere ulaşımın zorlaştığını belirten mahalle sakinleri mağdur olduklarını belirterek, yolun tekrar açılmasını talep etti. Vatandaşlar, 50 yıldır kullandıkları yolun kapatılmasıyla birlikte gidecekleri yerlere ulaşımın zorlaştığını iddia etti. Önceden yürüyerek 2 dakika uzaklıktaki mesafelere şimdi ara sokaklardan 20 dakikada zor gittiklerini ifade eden mahalle sakinleri, akşam saatlerinde evlerine gelecek çocukları için endişe ettiklerini dile getirdi.

POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Yaptıkları birçok basın açıklaması ve eylemden sonuç alamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, bir kez daha aynı yerde toplandı. Pankart açıp slogan atan mahalleli, otoparka çevrilen yola şirketin arabalarının girmesine izin vermedi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerini uyararak, “Burası davalık bir yer. Sonucu yargı belirleyecek. Siz kanuni olan hakkınızı kullanın ve basın açıklamanızı yapın. Burada, ‘kapıyı kıracağız, yolu kapatacağız’ gibi söylem ve eylemlerde bulunmayın. Madem burada bir suç işlendiğini ve yolun kapandığını söylüyorsunuz, konuyu yargıda çözün siz de. Suç işlendiğini düşündüğünüz bir konuyu suç işleyerek düzeltmeye çalışmayın” dedİ.

‘SABIRLA MAHKEMEYİ BEKLEYİN’
İlkadım İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Zafer Yüksel de vatandaşları uyararak, “Bakın, önünüzde hiçbir polis yok. Neden? Çünkü ben size güveniyorum. Yoksa orada 2 otobüs polis var. Ne gerek var? Bu vatandaş bizim, eylemini yapar gider. Ben sizi sabırla bekliyorsam, sizler de sabırla mahkeme kararını bekleyin” ifadelerini kullandı.

’50 YILLIK YOLUMUZDU’
Yaptıkları eylem hakkında açıklamalarda bulunan vatandaşlar ise “Biz 50 yıldır burayı yol olarak kullanıyorduk. Bir gece baktık yol trafiğe kapatılmış. Yol kapanınca 5 dakikalık yolumuz 20 dakikaya çıktı ve ara sokaklardan dolanmak zorunda kaldık. Çocuklarımız ve yaşlılarımız bir yere giderken zorluk çekiyorlar. Yetkililerden istediğimiz, lütfen çağrımıza kulak versinler” dedi.

Elektrik dağıtım şirketi ise söz konusu yolun ‘tapulu mülkleri’ olduğunu, konunun kendileriyle bir alakası bulunmadığını belirtti.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.