Dolar 32,3608
Euro 34,6619
Altın 2.395,18
BİST 10.190,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta: ‘İŞÇİNİN HAKKI GASP EDİLECEK’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Çalışanların kıdem tazminatı hakkı gasp ediliyor. Emeklilikte prime takılanlar sorunu ile karşılaşacağız” dedi

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta:  ‘İŞÇİNİN HAKKI GASP EDİLECEK’
REKLAM ALANI
5 Kasım 2020 16:59

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmelerinin birinci bölümü üzerine yaptığı konuşmada; çalışanların kıdem tazminatı hakkının gasp edildiği maddenin kabul edilmesi halinde emeklilikte yaşa takılanlardan (EYT) sonra, bir de şimdi emeklilikte prime takılanlar (EPT) sorunu ile karşı karşıya kalınacağını vurguladı.

ASLA KABUL EDİLEMEZ…
İYİ Parti Grubu adına söz olan Usta, esneklik adı altında kısmi çalışma imkânı getirildiğini, bunun imkan değil zorlama olup asla kabul edilemez olduğunu söyledi. Usta, ‘’Çalışanların kıdem tazminatı hakları bu şekilde gasp edilecektir, bu yanlış bir durumdur’’ dedi.

‘EYT’DEN SONRA EPT ÇIKACAK’
EYT sorunlarının hala bir sonuca bağlanmadığını söyleyen Erhan Usta, “Çözülmesi için her defasında biz burada tavrımızı ortaya koyuyoruz. Uygulama hayata geçerse bundan sonra, yaşı gelecek primi dolmayacak insanlarla karşılaşılacak. Dolayısıyla, birde EYT’den sonra EPT, emeklilikte prime takılanlar diye bir sorunla karşılaşacağız’’ diye konuştu.

‘MEMLEKETE FAYDASI YOKTUR’
Bunun yanlış olduğuna dikkat çeken Usta, ‘’Her şeyi göstermelik yaptıkları gibi burada da işsizliği kâğıt üzerinde düşürmeyi amaçlıyorlar. Bir iş 2 kişiye bölünecek dolayısıyla, bir işte 2 kişi görünecek. Bu uygulamanın millete, memlekete bir faydası yoktur’’ diye vurguladı.

Haber:Elif SEKMEN

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.