Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C

‘ATAKUM VE İLKADIM’DA ÖN SEÇİM GEREKİR!..’

Samsun’da CHP’nin Atakum ve İlkadım belediye başkan adayları merakla beklenirken Milletvekili Murat Çan, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı

‘ATAKUM VE İLKADIM’DA ÖN SEÇİM GEREKİR!..’
REKLAM ALANI
4 Ocak 2024 18:17

Samsun’da CHP Milletvekili Dr. Murat Çan, herkesin merakla beklediği İlkadım ve Atakum belediye başkan adaylarıyla ilgili olarak, “Ön seçim seçeneği ortada duruyor. Durmalı da” dedi.

CHP’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
CHP Samsun Milletvekili Dr. Murat Çan, Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazete Genel Müdürü Musa Gün ile bir süre sohbet eden Murat Çan, ülke genelinde belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ADAY AÇIKLAMASINA ‘YARGITAY’ ENGELİ
Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Can Atalay ile ilgili AYM kararına uymama kararını hatırlatarak sözlerine başlayan Dr. Murat Çan, “Yargıtay 3’üncü Dairesi bu kararı ile Anayasa Mahkemesi’ne, Türk Yargı Sistemi’ne, en önemlisi kamu vicdanına 2’nci kez hançerini saplamıştır. Bu nedenledir ki bugün açıklanması beklenen belediye başkan adaylarımız ve artı yöntemler önümüzdeki haftaya kaldı” dedi.

ADAYLARIN BELİRLENMESİNE DAİR YÖNTEM
Ayın 11 gibi Atakum ve İlkadım adaylarını kamuoyuna açıklayabileceklerini söyleyen Dr. Murat Çan, “Önümüzdeki hafta parti meclisimizde(PM) bu 2 ilçemizle ilgili adayların belirlenmesi yöntemine dair bir karar çıkabilir. Bir isimden ziyade partinin uygulayacağı yönteme dönük bir çıktı olabilir” dedi.

‘ÖN SEÇİM SEÇENEĞİ ORTADA DURUYOR’
“Onun dışında Atakum için bir isim beklentisi ocak ayının sonunu bulabilir” diyen Milletvekili Murat Çan, “Bu da ön seçim demektir. Karar merci partimiz MYK’dır, son halini parti meclisimiz belirler. Ancak ön seçim seçeneği ortada duruyor, durmalı da. Bu konuda il yönetimimiz de, ilçe başkanlarımız da, örgütlerimiz de böyle düşünüyoruz. Hem fikiriz. Ama dediğim yine yine de son karar parti meclisimizindir” ifadelerini kullandı.

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.