Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

İYİ Kİ DOĞDUN MOZART!

Tüm zamanların en önemli klasik müzik dehalarından W.A. Mozart’ın doğumunun 268’inci yılı, cumartesi akşamı saat 20.00’de ‘İyi ki Doğdun Mozart’ adlı konserle kutlandı

İYİ Kİ DOĞDUN MOZART!
REKLAM ALANI
28 Ocak 2024 15:30

Samsun Devlet Opera ve Balesi(SAMDOB) Orkestrası, tüm zamanların müzik dehası Wolfgang Amadeus Mozart‘ı doğumunun 268’inci yıl dönümünde, bestecinin flütlü dörtlü eserlerinden oluşan konser programıyla andı.

MOZART

FLÜT, VİYOLA, KEMAN...
SAMDOB orkestra sanatçılarından Onur Türkeş’in flüt, Gözde Yardımlı, A. Bengi Yardımlı, Simge Ece Altay ve Tayfun Yazıcı’nın keman, H. Nadir Yüksel, Ceren Akçay Yüksel ve Damla Çakar’ın viyola, Nagehan Oksayoğlu, Eda Beste Fındıklı, İlayda Buse Taşkesen ve Cem Uyanık’ın viyolonsel sanatçısı olarak yer aldıkları konser 1 bölüm olarak sunuldu.

MOZART

ANLATIMLI KONSER
Konserde Flütlü Dörtlü Do majör, K.285b, Flütlü Dörtlü Re majör, K.285, Flütlü Dörtlü Sol majör, K.285a, Flütlü Dörtlü La majör, K.29 adlı eserler klasik müzikseverlerle buluştu. Onur Türkeş’in proje tasarımını yaptığı anlatımlı konserde, anlatıcı ve metin yazarı olarak koro sanatçısı Ayşe Ceylan yer alırken, ışıkta Oğuz Murat Yılmaz’ın adı vardı.

MOZART VE SALİERİ
Seyircinin büyük keyif aldığı kapalı gişe olarak gerçekleştirilen konserde Mozart rolünde Ulaş Kocatürk, Constanze rolünde Ezgi Özer Aydemir, Salieri rolünde Utku Bayburt, Mozart’ı sahneye taşıdı. Miyu Hiramatsu ve Shoichi Eino ise gecenin dansçılarıydı.

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.