Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

İYİMSER TABLO!

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, “Şehrimizin sahip olduğu imkan ve yetenekler bağlamında düşünüldüğünde gidilecek yolun sonunda önemli bir kalkınma hamlesi kaçınılmaz” dedi

İYİMSER TABLO!
REKLAM ALANI
8 Eylül 2023 16:18

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, reel sektörün sıkıntı, talep ve önerilerini, yereldeki beklentilerini TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi yönetimindeki bakanlara aktardıklarını söyledi.

'Kalkınma hamlesi kaçınılmaz...'

SAMSUN TSO’TA MECLİS TOPLANTISI
STSO Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar ve gündeme dair meclis üyelerini bilgilendirdi. Murzioğlu, sözlerine geçen pazar günü Samsun’da sağanak yağış sonrası oluşan sel felaketinde zarar görenlere geçmiş olsun dilekleriyle başladı.

'Kalkınma hamlesi kaçınılmaz...'

‘FİNANSMANA ERİŞİM’ SORUNU
İş dünyasının sorunlarını, beklentilerini ilgili yerlerle paylaşmaya devam ettiklerini belirten Murzioğlu, “Pandemi, yangın, sel, deprem gibi büyük ölçekli doğal afetler, bölgede devam eden savaş gibi belirleyici faktörler bununla birlikte her geçen büyümek adına atılan büyük adımların bir sonucu olarak beklediğimiz, tahmin ettiğimiz bir ekonomik ortamı yaşıyoruz. Camiamızın karşı karşıya kalacağı sorunların çözümü noktasında bizler yine TOBB aracılığıyla iş dünyasının beklentilerini iletmeye devam ediyoruz. 16 Ağustos’ta Birliğimizin çatısı altında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, ekonomi yönetimindeki bakanlarımız ve Oda/Borsa Başkanlarımızla birlikte TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nı gerçekleştirdik. Reel sektörün sıkıntı, talep ve önerilerini, yereldeki beklentileri aktardık. İş dünyasının taleplerinin en başında finansmana erişim geliyor. İş dünyası tarafında sürdürülebilirlik adına kredi ihtiyacı artarken bankaların kredi arzı konusunda çekimser kaldığını, özellikle Merkez Bankasının TL’yi daraltıcı politikaları bankaların bu çekimserliğini daha da artırdığını dile getirdik. Faizlerin kullanıcı tarafında kabul edilebilir olmadığını ifade ettik” dedi.

'Kalkınma hamlesi kaçınılmaz...'

ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ
Enflasyonun toplumun tüm kesimlerin yorduğunu söyleyen Murzioğlu, “Enflasyon muhasebesi uygulamasının getirilmesini talep ettik. Taleplerimizi birinci ağızdan ilgili bakanlarımıza ilettiğimiz gibi, 30 Ağustos’ta TOBB Yönetimi olarak Cumhurbaşkanımıza yapmış olduğumuz ziyarette de bildirdik. Ekonomik anlamda zorlu bir süreçten geçiyoruz ama hiç şüphe yok ki; yaşadığımız zorlu süreci, daha öncekiler gibi bunu da hep birlikte aşacağız” diye konuştu.

Meclisi, Samsun’un Temmuz ayı ihracat rakamları hakkında da bilgilendiren Murzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Coğrafyamızın getirdiği siyasal sorunlara, afetlere, ekonomik bağlamdaki sıkıntılara rağmen bir büyüme eğiliminde olduğumuzu görüyoruz. Bununla birlikte önemli bir gösterge olan ihracat rakamlarında belirli bir düzeyi yakaladık. Temmuz ayı ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 14,4 artışla 123 milyon 835 bin dolar olarak gerçekleşti. Böylece Ocak ayından itibaren ihracatımız 710 milyon 558 bin olarak kaydedildi. Toplam rakam geçen yıla göre yüzde altı oranında daha az olsa da farkı kapatacağımıza, önceki yılın üzerine çıkacağımıza inanıyoruz.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR VE SAMSUN
TEPAV tarafından yapılan bir çalışma da Samsun imkan seti geniş, potansiyelleri için doğru politikalara ihtiyacı olan iller arasında birinci sırada yer alıyor. Yani Samsun sıçrama potansiyeli yönünden en üstte geliyor. Dolayısıyla bizim sahada yer alarak söylediğimiz bu şehrin güçlü bir potansiyeli olduğu ifadesi bu bilimsel çalışmayla desteklenmiş oluyor. Şehrimizin sahip olduğu imkan ve yetenekler bağlamında düşünüldüğünde gidilecek yolun sonunda önemli bir kalkınma hamlesi kaçınılmaz. Biz bu çıkarımlara dayanarak şehrimizin ihracatına artacağına inanıyoruz. Oluşturulacak politikalarda odamıza ve camiamızın temsilcisi olan sizlere büyük görev düşüyor. Bu kürsüde yaptığınız her bir paylaşımın dolayısıyla ağırlığı var. Biz hep birlikte şehrimizin ekonomisi için değer oluşturmaya devem edeceğiz.”

Meclis, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.