Dolar 32,4644
Euro 34,8405
Altın 2.446,22
BİST 9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Jandarma ‘MAGANDA’ peşinde

Samsun’un Bafra İlçesi’nde kırsal mahallelerde yapılan düğünler, silah atılmasını önlemek için jandarma sivil ekiplerince denetleniyor

Jandarma ‘MAGANDA’ peşinde
REKLAM ALANI
28 Temmuz 2021 21:44 | Son Güncellenme: 28 Temmuz 2021 22:18

Bafra Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı’nca Türk Ceza Kanunu ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet kapsamında hafta sonunda 35 dış mahallede 38 düğün, 43 sivil personelin görevlendirilmesi ile denetlendi.

23 MAGANDA TESPİT EDİLDİ
Görüntü ve fotoğraf almak suretiyle gerçekleştirilen uygulamalarda 4 kişinin tüfek, 7 kişinin kurusıkı tabanca, 12 kişinin de gerçek tabanca ile olmak üzere toplamda 23 kişinin atış yaptığı tespit edildi. Şahıslardan kimliği tespit edilen 5 kişiye cumhuriyet savcılığı talimatı ile TCK 170 maddesi ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefetten tahkikat başlatıldı. Diğer şahısların ise kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

‘JANDARMAYA YARDIMCI OLUN’
Düğünlerde ateş açılmasıyla ilgili önleyici tedbirlerin devam edeceğini belirten jandarma yetkilileri,
“Düğünler, iki kişinin mutluluğunun sevenleri tarafından paylaşılmasıdır. Maddi ve manevi olacak bu destek asla ateş açmak sureti ile verilemez. Ateş açanın kendi egosunu tatminden öteye geçemeyen bu eylem bir çok acıların yaşanmasına sebep olmuştur. Bir çok sevenimiz vefat etmiş veya sakat kalmıştır. Düğünlerde ateş açılması ile ilgili önleyici tetbirler devam edecek olup bilgi sahibi vatandaşlarımızın Jandarmaya yardımcı olmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Musa GÜN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.