Dolar 32,3995
Euro 34,6593
Altın 2.393,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

‘KAÇAT ET KESİYORUZ!..’

Oda Başkanı Şen, 12 yılda 3 belediye başkanı değiştiğini, istimlak edilen 23 dönüm araziye bir mezbahane yapılamadığını belirtti, “Hayvanlarımızı kendi imkanlarımızla kaçak kesiyoruz” itirafında bulundu

‘KAÇAT ET KESİYORUZ!..’
REKLAM ALANI
18 Ekim 2023 14:32 | Son Güncellenme: 18 Ekim 2023 14:38

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, 12 yılda Samsun’da 3 belediye başkanı değiştiğini ama istimlak edilen 23 dönüm araziye bir mezbahane yapılamadığını belirtti ve adeta isyan ederek, “Belediye başkanları ve milletvekillerinden umudumuz kalmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’a mezbahane yapılması için bir el atmalı artık” dedi.
23 DÖNÜMLÜK ARAZİ İSTİMLAK EDİLMİŞTİ
Samsun’da yaklaşık 90 kasap esnafının faaliyet gösterdiğini hatırlatan Oda Başkanı Ömür Şen, Yusuf Ziya Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yeni mezbahane yapılacağını söylenerek Samsun’daki mezbahaneyi yıktığını hatırlattı. 12 yıl önce mezbahane yıkılarak Adalar Mevkii’nde 23 dönüm bir arazi köylüden mezbahane yapılacağı gerekçesiyle çok ucuz bir orana istimlak edildiğine vurgu yapan Şen, “O dönemin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri bizleri çağırarak ‘yolunuza karışmam 6 ay içerisinde mezbahaneyi yaptınız yaptınız yoksa yeri geri alırım’ dedi. Bu yaklaşım tarzı karşısında makamından kalktık gitti” dedi.


SÖZ VEREN 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
Yusuf Ziya Yılmaz’ın mezbahane yapmadığını ve ardından Zihni Şahin’in makama geldiğini ve mezbahane yapacağını söylemesine rağmen yatırımın gerçekleşmediğini söyleyen Başkan Ömür Şen, “Zihni Şahin’in ardından Mustafa Demir göreve geldi ve yine mezbahane yapacağı sözüne rağmen mezbahane yapmadı. 3 belediye başkanı da AK Partili isimlerdi. Oda olarak, AK Parti’nin her toplantısına katıldık, destek verdik ve şahsen oy verdim. Fakat 12 yıl oldu, ayıptır. Samsun’da mezbahane yok. Kaçak etle mücadele edilecek, nasıl edilecek? Mezbahane olmadığı için hayvanlarımızı kendi imkanlarımızla kaçak kesiyoruz. Hayvanlarımızı, Samsun’da 90 tane kasap nerede kesecek malını? Yazıktır” diye konuştu.


MİLLİ SERVETE YAZIK OLUYOR
Kurban Bayramı’nda Samsun’da en az 5 bine yakın kurban kesildiğini vurgulayan Şen, “Bir mezbahane olsaydı o kesilen 5 bine yakın kurbanın çöpe giden kelle, işkembe gibi sakatatları ekonomiye kazandırılırdı. Milli servete yazık. Sakatatın yanı sıra sokaklarda, pazar yerlerinde, bahçelerde sağlıksız koşullarda hayvanlar kesiliyor. Bu mudur Karadeniz’in incisi olan Samsun’a reva görülen manzara? Ne belediye başkanlarından ne de milletvekillerinden umudumuz kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yalvarıyoruz, lütfen Samsun’a sahip çıksın. 23 dönüm yer istimlak edildi. 12 yıldır tek çivi çakılmadı. O zaman köylünün arazisi neden 3 kuruşa istimlak edildi?” dedi.

Haber: Samsun Etik Haber

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.