Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

KADIN ÖĞRETMENLER SAHADA!

Samsun’da Canik Mesleki ve Anadolu Lisesi kadın öğrenci ve öğretmenleri, bağımlılıkla mücadeleye sporla dikkat çekmek amacıyla salon futbolu oynadı

KADIN ÖĞRETMENLER SAHADA!
REKLAM ALANI
9 Ocak 2023 18:16

Samsun‘da Yeşilay ve Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen ‘Bağımlılık Öldürür, Spor Güldürür’ isimli projenin açılışı yapıldı. Gençleri bağımlılıktan korumak, bağımlılıkla mücadelede sporla farkındalık oluşturmak ve spora teşvik etmek amacıyla okulun kadın öğretmen ve öğrencileri futbol maçı yaptı. Kıran kırana geçen maçın kazananı dostluk oldu.

KADIN ÖĞRETMENLER SAHADA!

VALİ DAĞLI: GENÇLER, GELECEĞİMİZDİR
Etkinlikte konuşan Vali Dağlı, “Gençler bizim geleceğimizdir, yarınlarımızdır. Onun için zararlı hiçbir alışkanlığa bulaşmadan, kendinizi hayata hazırlamanız, bizim için, ülkemiz ve aileniz için son derece önemlidir. Bu anlamda, bağımlılıkla mücadele çalışmalarında sporun ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini biliyoruz. Spor bağımlılıkla mücadelede baş argümanlarımızdan bir tanesidir. Çünkü gençlerimiz spor yapmak suretiyle hem vakitlerini güzel geçirecekler hem de sportif faaliyetlerini en iyi şekilde yapacaklar” dedi.

KADIN ÖĞRETMENLER SAHADA!

ARKANLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ
Okul Müdürü Osman Ayar, “Gençlerle kurulan iletişimde, şefkati, anlayışı ve hoşgörüyü elden bırakmamalıyız. Onlarla aramıza aşılamayacak engeller koymamalı, günlük hayatta onlarla iş birliği içinde olmalıyız. Farkındalık oluşturmak, onlar ile iş birliği yaparak akranlar arası iş birliğine özendirmeye amaçlamaktayız” diye konuştu.

KADIN ÖĞRETMENLER SAHADA!

‘SAĞLIKLI BİR YAŞAM, ÖNCELİĞİMİZ’
Samsun Yeşilay Başkanı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Alkol, tütün, teknolojide kumar bağımlılığı, madde, gibi burada bağımlılıkla mücadeleyi yaparken, daha çok iyi alışkanlıklar kazanmak, sportif faaliyetlere katılmak, sağlıklı yaşamak bizim önceliğimizdir. Biz de ‘Bağımlılık Öldürür, Spor Güldürür’ sloganıyla bir proje başlattık ve devamı da gelecek. Biz bu gibi projeleri önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

KADIN ÖĞRETMENLER SAHADA!

REHBER ÖĞRETMENDEN AÇIKLAMA
Proje hakkında bilgi veren rehber öğretmen Birgül Karacalı ise “Bir süredir bağımlılıkla ilgili çalışmalar yapıyordum. Aynı zamanda okullarda bağımlılığı önleme formatörüyüm. Okulumuzda da böyle sporla beraber gençleri boş zamanlarını güzelce değerlendirelim, onları iyi bir şeylere yönlendirelim istedik. ‘Bağımlılık Öldürür, Spor Güldürür’ dedik. Sağlıklı yaşamla beraber bunu birleştirelim istedik ve böyle bir proje yaptık. Amacımız gençlerin vakitlerini spor gibi iyi bir şeye yönlendirip bağımlılıktan uzak durmalarını sağlamak. Bu niyetle bu projeyi oluşturduk” açıklamasında bulundu.
Etkinliğe ayrıca Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar katıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik son buldu.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.