Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Kadro Belediyesi!

Kadrolaşmak elbette mühim bir meseledir

Kadro Belediyesi!
REKLAM ALANI
22 Eylül 2018 17:26

Yakın zamanda ‘’cemaatin’’ devlette kadrolaşarak daha doğrusu kadrolaştırılarak nasıl büyük bir güç haline geldiğini, getirildiğini hep birlikte gözlemledik. Makam sahipleri için hem yakın çevrelerin, akraba ve hısımların memnuniyeti, hem de rahat hareket edebilmek açısından kadrolaşmak önemlidir.

Devlet kademelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan adam kayırmacılığın, torpilin ve iltimasın haddi hesabı yoktur. Her gelen akrabasını, akrabasının akrabasını, köylüsünü millete hizmet için var olan kurumlarda kadrolaştırmaktadır. Yapılan işçi alımlarında ehliyet ve liyakat değil, referans baz alınmaktadır. Bir işe girmeniz için birilerinin selamıyla oralara gitmiş olmanız şart.

Başımıza bu sebeple çok büyük bir bela-ı musibet tebelleş olmasına rağmen tekrar, tekrar aynı hataya düşmekten de kendimizi alıkoyamıyoruz. ‘’İşi ehline veriniz’’ kaidesini uygulayamıyoruz. Hep bizim partiden gençler, bizim mahalleden çocuklar, bizim köyden uşaklar girsin işe. O işi bilen, o işin ehli olan değil, bizim olan girsin.

Hizmet üretmesi gereken kurumlar da böylece haksızlık ve adaletsiz üretir hale gelmektedir. Haksızlık ve adaletsizlik üreten kurumlarında millete hizmetten çok ama çok uzak olduğunu anlatmaya dahi gerek yoktur. Bu kurumlar millete hizmet edemez. Hizmet kapısı olamaz. Rant kapısı olur. Milletin uğrak yeri değil, yalakaların ve rantiyecilerin uğrak yeri olur.

Son dönemde Bafra Belediyesi’ndeki atamalar konuşuluyor. Bu konu da çok ciddi rahatsızlıklar var. Şimdi tekrar, tekrar bu atamaları zikretmeyeceğim, çünkü malumun ilanına gerek yoktur. Belediyeler vatandaşa hizmet götürmek anlamında oldukça etkin bir konumdadır. Vatandaş ile birebir temas halinde olunan kurumlardan birisidir. Sadece belli bir grubun, cemiyetin, cemaatin, partinin belediyesi de değildir. Vatandaşın belediyesidir. Vatandaşa hizmet için vardır. Ak Parti’linin olduğu kadar, CHP’linin, MHP’linin, İYİ Parti’linin, HDP’linin, Saadet Parti’linin, İşçi Parti’linin de belediyesidir bu belediye.

Bu sebeple herkesin belediyesi olmak yolunda bir gayret ve çabanın içerisinde olunmalı, adaletten, haktan, hukuktan uzaklaşılmamalıdır. Kurumlara yapılan alımlarda ehliyet ve liyakat esas alınmalıdır. Belediyeler sadece kaldırım yapan, yol yapan, su götüren, park ve bahçe düzenlemeleri yapan kurumlar olmanın yanı sıra üreten ve iş sahaları oluşturan kurumlar da olmalıdır. Bütün bir şehrin işsizlik problemi çözülmelidir. Gençlere istihdam sağlayacak projeler hayata geçirilmelidir.

Vatandaşlarımızda yapılanları meşru görmemeli, haksızlıklar karşısında tepkisini ortaya koymalıdır. ‘’Bunlar yapmasa onlar yapacaklar’’ diyerek bu yanlışlıkların olağan hale gelmesine vesile olunmamalıdır. Kim yaparsa yapsın, ne için yapılırsa yapılsın bu durum kabullenilmemelidir.

Son olarak bu yazımı Tevfik Fikret’in Han’ı Yağma şiirinden bir paragrafla bitirerek sizleri düşünmeye davet ediyorum;

Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. 
Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini…

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.