Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KARADENİZ TEHLİKEDE Mİ?

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde önceki günlerde denizde görülen kirliliğin ‘deniz salyası(müsilaj)’ olmadığı belirtildi

KARADENİZ TEHLİKEDE Mİ?
REKLAM ALANI
7 Haziran 2021 21:33

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde önceki gün küçük çaplı alanda deniz salyası görüldüğü ihbarı üzerine belediye ekipleri, deniz yüzeyindeki kirliliği temizledi. Marmara Denizi’nin geçtiğimiz aylarda maruz kaldığı ve deniz salyası olarak adlandırılan olayın ‘Fatsa ilçesinde de görüldüğü’ iddiası balıkçıları tedirgin etti. Yalıköy Limanı’nda önceki gün küçük çaplı alanda görülen olayın deniz salyası değil, denizlerdeki kirliliklerden olduğu belirtildi.

SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL
Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın, tarımda kullanılan gübrelerin çok fazla azot ve fosfor içerdiğini, bunların da denizi kirlettiğini söyledi. Şuanda Karadeniz Bölgesi’nde deniz salyalarının görülmediğini ifade eden Aydın, “Ekolojik dengenin bozulmasından dolayı yağışlar sonrası kimi zaman bu şekilde köpürme rap olabiliyor. Ancak şu an için Karadeniz Bölgesi’nde böyle bir durum söz konusu değildir ama denizlerdeki kirlilik bu şekilde devam ederse gelecek yıllarda biz de aynı sorunlar ile karşılaşabiliriz” dedi.

LAĞIM GİBİ PİS AKINTILAR
Fatsa Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Mollaoğlu ise yaptığı açıklamada, “3 kuşaktır denizciyiz. Denizin öncesinde dibine kadar net bir şekilde gözükürken son zamanlarda kirletilen deniz sonrası bu tür durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Lağım ve diğer pis akıntıları söz konusudur. Bu bölgede salya olması söz konusu değildir” dedi. Balıkçı Necmi Demir ise “Bizlerde deniz salyası sandık fakat yakından incelikten sonra salya olmadığını fark ettik. Her yağmur veya şiddetli yağışlardan dolayı limanımızın içinde bu görüntüler oluşuyor. Salya az da olsa var gibi gözükse de çok şükür burada böyle bir durum söz konusu yok” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.