Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Kavak-Ünye birleşsin!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tekkeköy’ün hemen arkasından yapılacak viyadüklü bir çevre yolu ile Kavak ve Ünye’yi birbirine bağlarsak buradaki trafiğin yükseliş trendini dizginleriz” dedi

Kavak-Ünye birleşsin!
REKLAM ALANI
13 Temmuz 2017 23:02

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Devlet Yolu ve Havaalanı Köprülü Kavşakları açılış töreninde konuştu. Çok kısa sürede bitirilen köprülü kavşakların açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılmaz, “Temel atma törenimizin yapıldığı 25 Kasım tarihini daha dün gibi hatırlıyorum. 8 ay gibi kısa sürede buranın bitirileceğine yönelik düşünce ve fikir çok fazla imkan dahilinde  görülmese de biz o kararlılığı burada ifade etmiştik. 4 tane köprülü kavşağın açılmasından Samsun halkı olarak duyduğumuz memnuniyetle bugün buradayız” dedi.

ULAŞIM ALT YAPISINA DAHA ÇOK ÖNEM

Ülke ekonomisinin en önemli kan damarlarının yollar olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Bir ülkenin ekonomisi eğer yükselecekse ulaşım hizmetlerinin gelişmişliğinin üzerinde yükselir. Giderek gelişmekte olan Karadeniz’in en yıldızı parlayan şehri olan Samsun’umuzun ulaşım alt yapısına çok önemli katkılar vermiş olan ve verecek olan bu viyadüklerin kısa sürede bitirilmesi şehrimiz halkı tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı” ifadelerini kullandı.

‘SİZ DEĞERLİ BAKANIMA İLETİYORUM’

Samsun’un Kavak İlçesi’ni Ordu’nun Ünye İlçesi’ne bağlayan viyadüklü çevre yolu önerisini de Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile paylaşan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Şehrimizin doğu tarafındaki araçların sayımını yaptığımız burada günlük 60 bin civarında araç olduğunu görüyoruz. Şehrimizin bir de batı tarafı yani Bafra çıkışı var. Siz bugün Sinop’a gideceksiniz ve o yolu kullanacaksınız. Üniversitemiz ile şehrimiz arasındaki trafik buradakinden 10 bin daha fazla. Günde 70 bin civarında. Bu iki aksı rahatlatmaya dönük olan bu farklı seviyeli kavşaklar hakikaten kısa süreli çözümler sağlıyor. Şüphesiz iş yükünüz çok fazla. Ben de bir eski karayolcu arkadaşınız olarak hatırlatmak istiyorum. Tekkeköy’ün hemen arkasından yapılacak viyadüklü bir çevre yolu ile Kavak ve Ünye’yi inşallah birbirine bağlarsak buradaki trafiğin yükseliş trendini dizginleriz. 2023 gibi önemli bir kalkınma hedefine yönelik bir projeksiyonumuz varsa bu çevre yollarının ülkemizin 2023 vizyonunun bir parçası olarak program içerisine girmesi gerekir diye siz değerli bakanıma, başbakanıma ve değerli cumhurbaşkanımıza sizin aracılığınız ile bunu iletmek istiyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.