Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

KAVAK’TA BÜYÜK SEVİNÇ!

Samsun’un Kavak İlçesi’nde uzun bir aradan sonra tren seferlerinin yeniden başlamasının sevinci yaşanıyor. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Tren seferleri ekonomimizin hareketlenmesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi

KAVAK’TA BÜYÜK SEVİNÇ!
REKLAM ALANI
21 Haziran 2022 16:29

Samsun’da, Kavak Belediye Başkanı Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Cumhuriyet döneminin ilk demir yolu hatlarından olan Samsun-Sivas arasında yaklaşık 7 yıl süren bakım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle ara verilen Samsun- Kavak-Havza ve Amasya bölgesel tren seferlerinin yeniden başlamasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyledi.

‘İLÇEMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK’
Tren seferlerinin belediye başkanlığını yaptığı ilçesinin gelişimine büyük katkı sunacağını kaydeden İbrahim Sarıcaoğlu, “Son yıllarda çeşitli sektörlerde aldığı yatırımlar ile modern kentleşme yolunda büyük bir mesafe alan Kavak ilçemiz yedi senelik bir aradan sonra tren seferlerine yeniden kavuşuyor. Bu bizim için büyük bin nimet. İlçemizin ulaşım ağına tren seferlerinin de eklenmesi nüfusumuzun artmasına ve ekonomimizin daha da hareketlenmesine neden olacaktır” diye konuştu.

‘ULAŞIMDA ARTIK SORUN KALMADI’
Sarıcaoğlu, başlayacak bölgesel tren seferlerinin yöre halkına rahat ulaşım kolaylığı getirmesi yanında turizme açılma hedefinde bulunan Kavak’a gelen insan sayısında da büyük artış sağlayacağını ifade etti. Tren yolcu seferlerinin Samsun- Ankara karayolunda belli bir oranda trafik rahatlamasına da neden olacağını vurgulayan Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, ayrıca şunları söyledi:

“Samsun-Çarşamba Havalimanı ve deniz ulaşımına 25 dakikalık mesafedeyiz. Şimdi buna demiryolunun da eklenmesiyle ulaşımda hiçbir problemi olmayan bir ilçe olduk. Gününü muhteşem bir doğa içinde stresten uzak geçirmek isteyenler özellikle de engelli vatandaşlarımız şimdi trenle çok daha rahat ve konforlu bir biçimde gelip gidebilecekler. Başlayacak tren yolcu taşımacılığı nüfusumuzun artmasına ekonomimizin daha hareketlenmesine katkı sağlayacaktır. Ülkemiz için taş üstüne taş koyanlara minnettarız. Projede emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Tren sefer saatleri ise Samsun kalkış 17.30, Kavak varış 18.40 Amasya varış 20.36, Amasya kalkış 06.15,Kavak varış 08.04, Kavak kalkış 08.05, Samsun varış 09.24 şeklinde olacak.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.