Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Cengiz Holding’ten sanayide YEŞİL DEVRİM!

Sanayi tesislerinde ‘yeşil enerji’ dönemini başlatan Cengiz Holding, grup şirketi Eti Bakır’ın elektrik ihtiyacını karşılamak için yeni bir güneş enerji santrali yatırımına başladı

Cengiz Holding’ten sanayide YEŞİL DEVRİM!
REKLAM ALANI
16 Ekim 2023 15:32

Katma değerli sanayi üretimine odaklanan Cengiz Holding’in “yeşil üretim” vizyonu tüm endüstri tesislerinde devam ediyor. Toplam 4.842 MW’lık kurulu güce ulaşan enerji sektöründe, büyüme stratejisini yenilenebilir kaynaklar üzerine kuran grup, sanayi tesislerinin enerji ihtiyacını da yenilenebilir kaynaklardan temin etmek üzere yatırımlarını sürdürüyor.

SAMSUN’DAKİ FABRİKANIN İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi’nin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Mardin’de güneş enerji santrali (GES) yatırımına başlayan Cengiz Holding, yeni yılın başında tamamlayacağı projeyle yenilenebilir enerjideki kurulu gücüne 52 MW daha ekleyecek.

Cengiz Holding Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz.

ELEKTRİĞİN %40’I MARDİN’DEN GELECEK
Cengiz Holding Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz, Eti Alüminyum’dan sonra Eti Bakır’ın da üretimde kullanılan elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağlayabilmesi için düğmeye bastıklarını söyledi. Projeyi 2024’ün başında tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Cengiz, “Türkiye’nin madenden katot bakır üretebilen tek izabe tesisi olan Eti Bakır’ın Samsun’daki tesisi için yatırımını sürdürdüğümüz Eti Bakır-2 GES projemiz, 52 MW kurulu güce sahip olacak. Santral üretime başladığında Samsun’un üretimde ihtiyacı olan elektriğin %40’ını buradan sağlayacağız” diye konuştu.

‘YENİLENEBİLİR HİBRİT DÖNEMİ BAŞLATTIK’
Katma değerli sanayi ve maden teknolojileri alanında Türk şirketlerine öncülük yaptıklarını ifade eden Cengiz, sözlerine şöyle devam etti:

“Son 5 yıldır tüm yatırımlarımızın odağında sürdürülebilirlik ve buna bağlı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından beslenen sanayi üretimi var. Enerji iş kolunda da büyüme stratejimizi yenilenebilir kaynaklar üzerine kurduk; GES ve RES yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin farklı şehirlerinde, toplam 500 MW gücünde güneş enerjisi santralini hayata geçirdik. Diğer yandan da sanayide yenilenebilir enerji kaynaklarıyla güçlendirdiğimiz bir dönem başlattık. Bunun bir örneği Eti Alüminyum’un Seydişehir tesisinde kurduğumuz Eti-1, Eti-2, Eti-3’ten oluşan güneş enerji santralleri. Bu yatırımlarla 100 MW’lık kurulu güce ulaşan Eti Alüminyum’da, Eti-4’ün de üretime başlaması için gün sayıyoruz. Hem GES’ler hem de Oymapınar Hidroelektrik Santrali sayesinde Eti Alüminyum’un üretimde kullandığı enerjinin tamamı yenilenebilir kaynaklardan sağlanıyor. Şimdi aynı vizyonu Mardin’de hayata geçireceğimiz güneş enerjisi santralleriyle bir adım öteye taşıyacağız. Bu yatırım, grubumuzun ve bünyemizdeki Eti Bakır’ın sanayide sürdürülebilirlik konusunda öncü olma kararlılığının en somut kanıtı.”

Sibel TOPAL

default

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.