Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

KENDİSİ ÜRETİYOR!

Tekkeköy’da inşa edilen ‘Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Tesisi’ deneme üretimine başladı. Başkanı Demir, “Kendi fabrikalarımız ile Samsun’umuzun ihtiyaçlarını çok daha çabuk çözüme kavuşturuyoruz” dedi

KENDİSİ ÜRETİYOR!
REKLAM ALANI
18 Aralık 2022 17:34

Samsun‘da, kendi parke ve borusunu üretmek için işe koyulan Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy’de fabrika inşa etti. Tam otomatik olup el değmeden 8 saatte bin 600 metretül (mtül) parke taşı üretme kapasitesine sahip fabrika, deneme üretimine başladı. Ayrıca beton boru üretilen fabrikada 8 saatte 250 adet 300 mm çapında, 1 buçuk ve 2 metre boyunda beton borular üretilecek.

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE İLK
7 milyon lira sözleşme bedelli ve Karadeniz Bölgesi’nde ilk olan Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Tesisi renkli, normal ve dekoratif kilit parke bordur üretimi ile beton altyapı elemanlarının tamamının üretimini yapacak. Şimdiye kadar dışarıdan alımı yapılan borular bu fabrikayla çok daha ucuza mal edilecek. Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ekiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda istenilen çaplarda boru üretimi ile parke taşı üretecek fabrikanın önümüzdeki aylarda seri üretime geçeceği ifade edildi.

 KENDİSİ ÜRETİYOR!

‘YÜKSEK VERİMLİLİK ELDE EDİYORUZ’
Proje hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ülke ekonomisine katkı sağlamayı belediye olarak biz görev addediyoruz. Samsun için üreteceğiz sloganıyla yola çıktık. Hemşehrilerimize her alanda hizmet için yola koyulduk. Milletin bir kuruş parasının boşa harcanmasına müsaade etmeyeceğimize söz verdik. O yüzden çalışmalarımızı yaparken en karlı hangisi ise şehrimiz için onu tercih ediyoruz. Her alanda üreten bir belediye olarak yaptığımız işlerde yüksek verimlilik elde ediyoruz. Kendi fabrikalarımız ile Samsun’umuzun ihtiyaçlarını çok daha çabuk çözüme kavuşturuyoruz ve kendi tesislerimizde çok daha ucuza mal etmiş oluyoruz. Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Tesisinde de deneme üretimlerimiz başladı. Hem şehrimize hem de bölgemize hizmet vereceğiz. Kısa süre içerisinde inşallah seri üretime geçeceğiz. Artık tüm hizmet alanlarımızda kendi imalatımız olan asfaltı, betonu, parke taşlarını kullanıyoruz” dedi.

 KENDİSİ ÜRETİYOR!

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.