Dolar 32,5658
Euro 34,9978
Altın 2.447,97
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘KEŞAN’IN BİTMEYEN BÜYÜSÜ

Rizeli moda tasarımcısı Hacere Orhan’ın Karadeniz’e özgü keşandan yaptığı kıyafetler, düzenlenen defile ile beğeniye sunuldu

‘KEŞAN’IN BİTMEYEN BÜYÜSÜ
REKLAM ALANI
1 Haziran 2023 21:36

Rizeli moda tasarımcısı Hacere Orhan, Karadeniz’in simgesi geleneksel keşanı modern tasarımlara uyarladı. Tasarımlarını sergilemek için Rize’ye gelen Orhan, kent merkezindeki Çay Çarşısı’nda bir defile düzenledi. Defilede keşandan ve dantelden yapılmış giysiler vatandaşların beğenisine sunuldu.

KEŞAN
580 YILLIK BİR ÖRTÜ
Keşan üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda kendi tasarladığı kıyafetleri defilede sergilediğini ifade eden Hacere Orhan, “Buradaki amaç kaybolmaya yüz tutmuş kültürümüzü yeni nesil nasıl giyecek, nasıl kullanacak, onlara nasıl sevdireceğiz. 580 yıllık örtümüzü yabancı memleketlere, farklı şehirlere, farklı ülkelere tanıtmanın gayreti içinde yaklaşık 6 yıldır fiilen üniversitede tez çalışması yaptım. Aynı zamanda Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin’de ziyaretler yaparak sahada araştırma yaptım. Yeni nesil artık bunu kullanmıyor ama geçmişteki ninelerimiz inanılmaz bir tutkuyla bunlara bağlanmış durumda. Rize’deki halkımız keşanımızı bir Avrupalı kadının üstünde, bir erkeğin üzerinde mendil veya bir takım elbise olarak görsün diye çalışmalarıma devam ediyorum. Aslında bu bir başlangıç” dedi.

KEŞAN
YENİDEN İLMEK İLMEK ÖRDÜ
Orhan, “Dantelden görmüş olduğunuz kıyafetler; kendi yatak örtülerimi sökerek gelinlik yapmaya çalıştım. Keşandan yapılmış olan örtüleri baştan ilmek ilmek kendim ördürdüm” diye konuştu.

KEŞAN
ALKIŞLANAN DEFİLE
Defile ile ilgili konuşan Hasan Orhan ise, “Defile ilginçti. Dikkatimi çekti. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Her şey dört dörtlük. Ben zaten puanı bol veren birisiyim. Defileye 10 üzerinden 100 veriyorum” dedi.

KEŞAN KEŞAN

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.