Dolar 32,4480
Euro 34,7930
Altın 2.443,10
BİST 9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kırcalı: Çanakkale Zaferi Tüm Dünyaya Verilmiş Bir Derstir

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı Çanakkale Zaferinin 101.yılı ve şehitleri anma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kırcalı: Çanakkale Zaferi Tüm Dünyaya Verilmiş Bir Derstir
REKLAM ALANI
18 Mart 2016 18:35

Çanakkale Savaşı sadece askeri açıdan değil insani açıdan da tüm dünyaya önemli dersler vermiştir. Savaşta yaralanan düşman askerleri en güzel şekilde bakılmış, yaraları sarılmış ve tedavi edilmiştir. Yaşlı, genç, kadın, çocuk, kadın erkek demeden her kesimden insanımız cephelere koşmuş, eli silah tutamayanlar bile cephe gerisinde destek vermeye çalışmıştır. Bu topraklar cepheye mermi taşırken yeni doğmuş bebeklerinden vazgeçmek zorunda kalan anaların fedakârlıklarıyla korunmuştur. Bu ruhu ve durumu İngiliz başbakanı Churchill şu sözlerle ifade etmiştir:  “ Türkler, Çanakkale’yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir.”  Çanakkale Zaferi askeri anlamda da çok önemlidir. Japon bilim adamı Prof.Dr. Em.Krg. Hideo Mıkı’nın “Çanakkale Savaşları, modern savaş tarihinde birleşik kara ve deniz savaşlarının başlangıcı ve ilk örneğidir. Sözleri tarihe geçmiştir. Hem askeri anlamda hem de insani anlamda Çanakkale zaferimiz tüm dünyaya derler vermiştir. Bugün yaşadığımız toprakların ebedi vatanımız olmasının temelini oluşturmuştur.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı açıklamalarına şöyle devam etti: Çanakkale zaferi tarihimizin en hüzünlü ve en çok iç acıtan zaferlerinden biridir. O yıllarda yoksulluk içinde olan halk dönemin en güçlü devletleri ile başa çıkmak ve vatan topraklarımızı canları ve şahsi istikballerinden vazgeçmek pahasına savunmuşlardır. Savaş sırasında pek çok kayıp verilmiş ve Türk milleti çok fazla yara almıştır. Binlerce Mehmetçiğimizin can verdiği ve zafere ulaştırdığı bu savaş tarihimizin gurur kaynaklarından biridir. Bu zafer birlik ve beraberliğimizin her şart da dahi korunacağının geleceğe verilmiş bir mesajıdır. Bu zafer milletimizi yok etmeyi düşünenlerin bunu akıllarına dahi getirmemesi gerektiğini anlatan tarihi bir zaferdir. Bunu bugünde herkes en iyi şekilde idrak etmelidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur. “ sözleri milletimizin nasıl bir ruh hali ile bu zaferi kazandığını en anlamlı şekilde ifade etmektedir. Çanakkale Zaferimizin 101.yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi ise saygıyla selamlıyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.