Dolar 32,5157
Euro 34,8762
Altın 2.432,52
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

KOMİK BİR MACBETH!

Samsun Düşevi Oyuncuları’nın 25’inci Yılı’nda çıkarmış olduğu ‘Bir Tantımız Eksik Macbet’ adlı komedisi, ilk temsilini gerçekleştirdi

KOMİK BİR MACBETH!
REKLAM ALANI
14 Mayıs 2023 17:29

Samsun‘da sanat faaliyetlerinin 25’inci yılında Düşevi Oyuncuları, William Shakespeare’nin ünlü trajedisi Macbeth’i, bir ‘komedi’ye dönüştürerek seyircilerinin karşısına çıktı.

KOMİK BİR MACBETH!

HANGARDA OYUN İÇİNDE OYUN
Oyun, Dış İşleri Bakanlığı’nda temizlik görevlisi Rüya ve Muhsin’in akşam, dönemin Başbakanı’nın verdiği talimat ile, gece yarısı apar topar geldikleri görevli oldukları 3 numaralı hangarda gelişir. Sonra oyun içinde oyun başlar ve William Shakespeare’nin oyun kahramanları Macbeth ve Lady Macbet ile devam eder.

KOMİK BİR MACBETH!

‘ADALET KİMİN İÇİN LAZIM?’
‘Liderlik için herşey yapılır mı? Adalet kimin için lazım?’ sorularını ele alan oyun seyirciyi başka bir dünyaya götürüyor. Birlikte tiyatro yapan Samsun’un sevilen sanatçı çifti Ferda ve Cem Kaynar bu oyunda komik karakterler olarak karşımıza çıkıyor.

BAKANLIĞIN TİYATRO OKULU
Pandemi, deprem felaketi ve olan her türlü olumsuzluğa rağmen bu sezon Bimarhane, Sardunya Kokan Kadınlar, Dil Yurdu ve Bir Tahtımız Eksik Macbeht gibi oyunlarla seyirci karşısına çıkmaya devam ettiklerini söyleyen Cem Kaynar, “Palyaço Joy ve Savaş Düşlerimi Çaldı çocuk oyunlarıyla da Düşevi Oyuncuları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir Tiyatro Okuluna dönüşerek eğitimlerini südürüyor” dedi.

KOMİK BİR MACBETH!

‘ASKIDA BİLET’ KAMPANYASI
Cem Kaynar ayrıca, “Askıda Bilet kampanyamızı destekleyen, deprem döneminde yardım konusunda bizim ile iş irliği yapan tüm dostlarımıza, seyircilerimize ve kiyatromuzun bugüne gelmesini sağlayan tüm emekçilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bir Tahtımız Eksin oyunu 17, 18, 23 ve 24 Mayıs tarinlerinde sasat 20.00’de Düşevi Sahne’de oynanacak.
Biletler 0 532 6949484 nolu telefondan ya da biletix.com ve biletinial.com‘dan alınabilir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.