Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Korona şüphesi için 25 hastane belirlendi

Korona şüphesi için 25 hastane belirlendi
REKLAM ALANI
3 Şubat 2020 11:09

Çin’de 106 kişinin ölümüne neden olan koronavirüsü Türkiye’nin de ana gündemi oldu. Bugüne kadar ‘korona’ teşhisi konulan hiçbir vaka olmamasına rağmen haberlerden etkilenen vatandaşlar soluğu sağlık kuruluşlarında aldı. Acil servislere, yüksek ateş, solunum sıkıntısı, baş ağrısı mide bulantısı gibi şikayetlerle başvuran kişilerin sayısı neredeyse iki kat arttı.

Çin’de 106 kişinin ölümüne neden olan koronavirüsü Türkiye’nin de ana gündemi oldu. Bugüne kadar ‘korona’ teşhisi konulan hiçbir vaka olmamasına rağmen haberlerden etkilenen vatandaşlar soluğu sağlık kuruluşlarında aldı. Acil servislere, yüksek ateş, solunum sıkıntısı, baş ağrısı mide bulantısı gibi şikayetlerle başvuran kişilerin sayısı neredeyse iki kat arttı. Mevsime bağlı basit soğuk algınlığı olan vatandaşların bile ısrarla ‘korona’ testi istemesinden dert yanan sağlık çalışanları, ‘Korona şüphesiyle gözlem altına alınan kişilerin, tanı konulmadan haber yapılması paniği körüklüyor’ diyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vatandaşlarda paniği artıran yalan haberlere tepki göstererek, “Birçok tezvirat yapılıyor. Bunlara inanılmaması gerek” dedi. Bugüne kadar ‘koronavirüs’ tanısı olan hiçbir hasta olmadığını vurgulayan Koca, “Şu ana kadar kesin koronavirüs tanısı alan hiçbir hastamız olmadı. Denizli’de, Nevşehir’de, İzmir’de, Konya’da şüpheli vakalarımız olmuştu. Bu vakalarımızda ağırlıklı H1N1 (Domuz gribi) pozitif olarak sonuçlandı” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı vaka tespit edilmesi halinde karantina ve tedavi işlemlerinin uygulanacağı hastaneleri de belirledi. Belirlenen hastanelerde şifre ve koruyucu ekipman ile girilebilen özel karantina odaları oluşturuldu. Grip, üst solunum yolu hastalıkları, influenza, domuz gribi, korona virüsü gibi bulaşıcı hastalığı olan kişiler, bu odalarda tedavi altına alınıyor. Sadece sağlık personelinin şifreyle girebildiği odalarda; bulaşın engellenmesi için uygulanan negatif basınç ile solunum izolasyonu sağlanıyor.

İŞTE O HASTANELER

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı rehbere göre karantina odaları oluşturulan 25 hastane şöyle: Adana Şehir Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Şehir Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayseri Şehir Hastanesi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yozgat Şehir Hastanesi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.