Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

‘Korona’dan öldü’ iddiaları ortalığı karıştırdı

Samsun’un Bafra İlçesi’nde T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan mahkumlardan birinin covid-19’dan öldüğü iddiaları sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Paylaşımların ardından Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi.

‘Korona’dan öldü’ iddiaları ortalığı karıştırdı
REKLAM ALANI
8 Nisan 2020 20:10 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2020 20:19

Yayınlanan haberde iddialar şöyle yer aldı;
“Bafra Cezaevinde tutuklu bulunan ve şeker hastası olan Mehmet Yeter, sağlık sorunları nedeniyle 16 Mart’ta 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildiği ve 23 Mart tarihinde sol bacağının kesildiği öğrenildi. 26 Mart’da hastaneden taburcu edilerek bu kez de Samsun T Tipi cezaevine gönderildi.  Cezaevinde fenalaşan Mehmet Yeter tekrar kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Cumhuriyet savcısı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Mehmet Yeter isimli hükümlü Covid-19 hastalığına bağlı nedenlerden dolayı vefat etmiştir. Kişinin ailesine ulaşılamamıştır. Şahsın bulaşıcı salgın hastalık sebebiyle vefat etmiş olması sebebiyle morg gibi ortak sağlık kullanım alanlarında uzun süre bekletilmesinin toplum sağlığının riske sokması ve bulaşıcı hastalık yayılma riskinin artması sebebiyle gerekli önlemler alınarak bekletilmeden talimatın tarafınıza ulaşmasıyla kişinin defin edilmesi rica olunur” ifadelerine yer verildi.  Mehmet Yeter’in cenazesi, savcılığın yazısının ardından Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından toprağa verildi”.
Bafra Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

ÖLÜM KAYNAĞI VİRÜS DEĞİLDİR
Samsun’un Bafra Cezaevi’nde hükümlü bulunan 70 yaşındaki Mehmet Yeter’in koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiğine ilişkin haber, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığınca yalanlandı.
Şeker hastalığı bulunan Yeter’e yapılan koronavirüs testlerinin negatif çıktığı kaydedilen açıklamada, hükümlünün vefatının ailesine bildirildiği belirtildi.
Bafra Cumhuriyet Basşvacılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada ‘Bafra Cezaevi’nde koronavirüs’ haberleriyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.”
Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Mehmet Yeter’in daha önce yakalandığı şeker hastalığından dolayı ayağında gelişen kangren nedeniyle 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KORONAVİRÜS TESTİ NEGATİF ÇIKMIŞTIR
“Tedavi sürecinde koronavirüs belirtileri gözlemlenen hükümlüye iki defa uygulanan koronavirüs testi de negatif çıkmıştır. Bacağındaki kangrene bağlı olarak hayatını kaybeden hükümlünün vefatı, telefon ile ailesine bildirilmiştir.”
Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda koronavirüse karşı tüm tedbirlerin en üst düzeyde alınmış olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar denildi:
“Kurum çatısı altında koronavirüsle ilgili pozitif vaka bulunmamaktadır. Söz konusu haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.