Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Küçükçekmece’deki cinsel saldırı soruşturmasında son dakika gelişmesi!

Küçükçekmece’deki 5 yaşındaki kıza cinsel saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının failinin yakalandığını bildirdi.

Küçükçekmece’deki cinsel saldırı soruşturmasında son dakika gelişmesi!
REKLAM ALANI
25 Nisan 2019 19:12

Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre; olayla ilgili yakalanan 18 yaşındaki Pakistan uyruklu M.V.’nin sorgusunun sürdüğü bildirildi. M.V.’nin 1.5 yıl önce Türkiye’ye kaçak yollardan girdiği öğrenildi. M.V.’nin seyyar olarak çanta satışı yaptığı kaydedildi.

Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, görüntülerden eşkalini tespit ettikleri 6’si yabancı uyruklu 8 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “( Küçükçekmece’de  çocuğa cinsel istismar) İlgili failin yakalandığı bilgisi bende var. Bu tip meselelere yönelik hem tavrımız hem mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden  sonra da devam edecektir.” dedi.

Soylu, bir otelde düzenlenen, Öz Orman-İş Sendikası Genel Kurulunun  ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, Küçükçekmece’de çocuğa cinsel istismara ilişkin  sorusu üzerine Soylu, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde cinsel istismara uğrayan  5 yaşındaki çocukla ilgili  hem İstanbul Valiliği hem İstanbul Emniyet  Müdürlüğünün faili yakalama konusunda çalışma yaptıklarını belirtti.

“CİDDİ BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR”

Çocuğun babasıyla telefonda görüştüğünü ve geçmiş olsun dileklerini  ilettiğini ifade eden Soylu, “İlgili failin yakalandığı bilgisi bende var. Bu tip  meselelere yönelik hem tavrımız hem mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden  sonra da devam edecektir.” ifadelerini kullandı

Soylu, olayın medeniyete ve toplumsal ahlaka uygun olmadığını, ancak  toplumun kınadığı böyle durumlarla karşı karşıya kalınabildiğini, bunlarla ilgili  de gerekenin yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili bir  soru üzerine Soylu, olayın tüm Türkiye’nin gözü önünde cereyan ettiğini  hatırlattı.

Cinsel istismar vakasında olduğu gibi bu vakada da ciddi bilgi  kirliliğiyle karşı karşıya kalındığını kaydeden Soylu, saldırıya ilişkin gerekli  açıklamanın yapıldığını, bunun üzerine bir yalan rüzgarı olduğunu sözlerine  ekledi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince, 22 Nisan’da Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğraması üzerine başlatılan çalışma kapsamında şüphelinin kimliği tespit edildi.

Polis, sabah saatlerinde yabancı uyruklu şüpheli M.V’yi düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheli sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

GÖZALTI SAYISI 9’A YÜKSELDİ

Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, görüntülerden eşkalini tespit ettikleri 6’si yabancı uyruklu 8 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan cinsel istismara uğrayan çocuğa, ailesi ve pedagog eşliğinde şüpheli M.V’nin teşhis ettirildiği öğrenildi.

Olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan M.V’nin olay günü giydiği kıyafetlerinden ve tırnak arasından alınan doku örneği ile çocuktan alınan doku örneğinin karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumuna gönderildiği belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bu olayın kısa zamanda aydınlatılması ve failin adalete teslim edilmesi için Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve diğer birimlerimizden sadece bu olay için özel ekipler oluşturulmuş ve titizlikle devam eden yoğun çalışmalar sonucu fail yakalanmıştır. Olayın adli soruşturması devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.