Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘MESLEKİ EĞİTİM’ ÇAĞRISI!

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun TSO meclis toplantısında, mesleki ve teknik eğitim merkezlerinin gerek istihdam gerekse ekonomi için artık zorunluluk olduğunu söyledi

‘MESLEKİ EĞİTİM’   ÇAĞRISI!
REKLAM ALANI
28 Haziran 2022 16:57

Samsun TSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve beraberindeki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de meclise konuk olarak katılarak iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Meclis toplantısı öncesi kürsüye gelen İl Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın, mesleki eğitim merkezleri ile alakalı tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Meclisin başlamasıyla birlikte Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında konuşma yaptı.

BİRLİKTELİK VE GÜÇ BİRLİĞİ VURGUSU
Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve beraberindeki kamu kurum ve kuruluşları müdürlerini meclis çatısı ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, sözlerine başlayan Murzioğlu, “Samsun iş dünyasını temsil eden en büyük kuruluş olarak şehrimizin kalkınmasına ivme kazandıracak hemen her projede öncü aktör olmaktan daima onur duyduk. Bunu varlık amacımızın bir sorumluluğu olarak görüyoruz. Bu bağlamda her daim kurumlar arasında birleştirici olmaktan, bu birlikteliğin sürdürülmesine destek olmaktan yana olduk. Çünkü birlikte hareket edebilmek, güç birliği sağlamak şehrimize çok kıymetli yatırımlar kazandırdı. Son olarak camiamıza kazandırdığımız yeni hizmet binamızın açılışından geriye doğru gittiğimizde; lojistik merkezde yapmış olduğumuz çalışmalar başta olmak üzere metal metroloji laboratuvarı, teknopark ve fuar kongre merkezimiz gibi şehrimiz ekonomisine hizmet eden projelerimiz aslında yönetim anlayışımızın şehrimize olan bakışını anlatıyor. Bizim temel gayemiz Samsun’un sahip olduğu potansiyelin ekonomik kalkınmaya yüksek verimlilikle kanalize edilmesidir” dedi.

İHRACATTA ÖNEMLİ OLAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
İhracatın artırılmasına yönelik yapılan çalışmalardan da bahseden Murzioğlu, “Yönetim olarak göreve geldiğimiz günden buyana ihracatın geliştirilmesine katkı vermek için onlarca proje hayata geçirdik. Biz bu şehrin çok yüksek ihracat rakamlarına ulaşabileceğini biliyoruz. Yıllar evvel ortaya koyduğumuz ihracat hedefine arzu ettiğimizden daha geç ulaşmış olsak da, bugün devamlılık arz eden bir artış olduğunu görüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Samsun’un 2021 yılı ihracatı 2020 yılına göre yüzde 73 artışla 1,29 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2022 yılının ocak nisan dönemi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artışla 429 milyon dolara çıktı. Buradaki en önemli husus ise sürdürülebilir bir artış sağlanmasıdır” diye konuştu.

HEDEF 20 BİN ÖĞRENCİ
Murzioğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelerek meclise seslenen Vali Zülkif Dağlı ise mesleki ve teknik eğitim merkezlerinin önemine vurgu yaptı. Dağlı, özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin iktisadi ve sosyal kalkınmasında önemli rol oynayan mesleki ve teknik eğitim merkezlerinin gerek istihdam gerekse ekonomi için artık zorunluluk olduğunu belirtti. Sürdürülebilir başarı ve eğitimde her anlamda kalıcı izler bırakmak için mesleki eğitim merkezlerine yatırım yapmak ve sayılarını artırmak gerektiğini söyleyen Dağlı, “Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerinin ön plana çıkarıldığı aynı zamanda teorik bilgilerin pratik çalışmalar ile bütünleştiği Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı mesleki eğitim merkezlerinin öneminin her gün daha fazla anlaşılıyor. Mesleki eğitim merkezleri stratejik anlamda büyük önem arz ediyor. Bizler de bu kapsamda Karadeniz’in sanayi şehri Samsun’ da öğrencilerimizin haftada beş gün çalışabildiği ve eğitim gördüğü işletmelerimizin öğrenci sayısını Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in de talimatları doğrultusunda yedi binden yirmi bin öğrenciye çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR
Günümüzde akademik eğitim ile birlikte pratik uygulamaların gerek öğrenciler gerekse işverenler için daha kıymetli olduğunu belirten Vali Zülkif Dağlı, “Eğitim merkezlerimizde öğrencilerimiz her anlamda iş hayatına hazırlanıyor. Hızla değişen dünyamızda gelişen teknolojiyle uyumlu hale getirilen merkezlerimiz, özellikle işverenlerin aradığı nitelikleri kapsayacak şekilde eğitim veriyor. Ders içeriklerinin güncellendiği merkezlerimiz ile üretim ve ticaret merkezi Samsun başta olmak üzere ülkemiz için yenilikçi, üretken ve girişimci öğrencilerin yetiştirilmesini amaçlıyor ve bu konuya çok önem veriyoruz. Değerli iş insanlarımızın talep ettiği ara eleman ihtiyacının karşılanması ve iş insanlarımızın eğitimin bir parçası olarak görev üstlenmesi amacıyla meslek liselerimizin tamamında iş insanlarından oluşan danışma kurulu oluşturma çalışmamız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Meclis, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.