Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

‘MAĞDURİYET SON BULSUN!..’

Samsun’da BES üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) çalışanlarından kesilen ikramiyelerin ve diğer ek ödemelerin mahkeme kararına rağmen geri ödenmemesine tepki gösterdi

‘MAĞDURİYET  SON BULSUN!..’
REKLAM ALANI
30 Mart 2023 20:18

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şubesi üyeleri, SGK çalışanlarının ‘açlık sınırı altındaki’ bir ücretle 85 milyona hizmet ettiğini öne sürerek, “Kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyeleri ve diğer ek ödemeleri geriye dönük istiyoruz” açıklamasında bulundu.

'MAĞDURİYET SON BULSUN!..'

SGK ÇALIŞANININ İŞ YÜKÜ ARTTI
SGK Samsun İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen BES üyeleri adına Şube Başkanı Yılmaz Tuluk basın açıklamasında bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin meclisten geçerek yasalaşmasıyla birlikte SGK çalışanlarının iş yükününün 6-7 kat artırdığını belirten Yılmaz Tuluk, “Yaşanan yoğunlukla beraber hem vatandaşlar mağdur edilmiş hem de SGK emekçilerinin iş yükü katmerlenerek artmış, daha da artacağı görülmektedir” dedi.

İKRAMİYELER HUKUKSUZCA GASP EDİLDİ
Yaşanan yoğunluğun mevcut personelle karşılanmasının çok büyük sıkıntılara neden olacağını öne süren Yılmaz Tuluk, ayrıca şunları da söyledi:

“Sürekli çıkarılan vergi ve SGK prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmek için zaten gece gündüz demeden çalışan SGK emekçisi artık yeter diyor. SGK çalışanları açlık sınırındaki bir ücretle 85 milyon vatandaşa hizmet etmektedir. 2012 yılında yayınlanan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile daha önceden SGK çalışanının almakta olduğu yılda iki asgari ücret tutarındaki ikramiye ile kimi ek ödemeler sözde ‘eşit işe eşit ücret’ adı altında kaldırılmıştır. Sendikamızın yaptığı anayasa mahkemesi başvurusu sonucu verilen iptal kararına rağmen, iktidar tarafından gereği yapılmayarak hukuksuz bir şekilde ikramiyelerimiz gasp edilmiştir.

İKRAMİYELER VE EK ÖDEMELERİ İSTİYORUZ
SGK emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz. SGK Ek Ödeme Yönetmeliği’nde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz. Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz. İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.