Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘MARKETLERİ DE DAHİL EDİN!..’

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi sonrası ‘hal takip sistemi’nin devreye sokulması kararlaştırıldı

‘MARKETLERİ DE DAHİL EDİN!..’
REKLAM ALANI
10 Ağustos 2022 16:03

Gıda Komitesi’nin, kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla aldığı önlemlerden biri olan ’hal takip sistemi’ni Türkiye Halciler Federasyonu (TÜRKHAL) Başkanı Yüksel Tavşan değerlendirdi. Tavşan, yalnızca hallerin değil, marketlerin de sisteme katılması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısında kışın sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzluklar ele alınmış, kış önlemleri arasında “hal takip sistemi” de yer almıştı.

TÜRKHAL Başkanı Tavşan, uygulamanın bir an önce sahaya yansıması gerektiğini belirterek, “Nasıl takip edileceğinin detaylarını bekliyoruz. Aynı ürün mukayese edilmeli. Domatesin piyasada 5-10 çeşidi var. Sebze, meyve her yerde. Diyelim büyük marketlere hal dışından geliyor onlar da dahil edilmeli sisteme. Tedarik zinciri baştan sona takip edilsin” diye konuştu.

‘Planlama gerekli’

Tavşan, girdi maliyetlerinin yüksekliğine dikkat çekerek, “Bu maliyetler içinde ucuz ürün olmuyor” dedi. Devletin, mutfağın temel 8-10 ürününde bir planlama ve yönlendirme yaparak ürün arzını takip etmesi ve dengelemesi gerektiğinin altını çizen Tavşan, şunları söyledi:

“Vazgeçilmez 4 ürünümüz var; kuru soğan, patates, domates, limon. Mutfağın bu 4 ürününe yazlık kışlık ürünler ilave edilebilir. 8-10 üründe planlamaya gitmek zorundayız, bunu ancak kamu yapabilir. Bu sağlanırsa kısa zamanda bazı ürünlerde, en azından halkın temel ihtiyacı olan ürünlerde daha uygun istikrarlı fiyatlar olabilir.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.