Dolar 32,4118
Euro 34,8308
Altın 2.431,96
BİST 9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

‘MEDYA TEHDİT ALTINDA!..’

Samsun Milletvekili Dr. Murat Çan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, “Medyanın baskı ve sansür, tehdit ve hedef gösterilmeyi en ağır biçimde yaşadığı bir dönemi yaşıyoruz” dedi

‘MEDYA TEHDİT ALTINDA!..’
REKLAM ALANI
9 Ocak 2024 17:34

CHP Samsun Milletvekili Dr. Murat Çan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye’de gazetecilerin işsiz bırakıldığını, medyanın baskı, sansür ve tehdit altında olduğunu söyledi.

BASKI, SANSÜR, TEHDİT
“Çalışan, çalışamayan ve çalıştırılmayan gazetecilerin günü kutlu olsun” diyerek mesajına başlayan Dr. Murat Çan, ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Toplumun doğru bilgiye ulaşması ve kamuoyu vicdanının en sağlıklı şekilde oluşması yönünden basının ve basın emekçilerinin özgür olması gerekir. Düşünce ve ifade özgürlüğü, demokrasinin en temel kriterleridir. Bir toplumda, gerçeklere ayna tutma görevini ifa eden basın ne kadar özgürse, o ülkenin demokrasisi de işte o kadar güçlü olabilmektedir. Ve maalesef bugün Türkiye’de böyle bir tablonun esamesi dâhi okunmamaktadır. Çünkü ulusal ve yerel düzeyde binlerce gazetecinin işsiz olduğu, medyanın baskı ve sansür, tehdit ve hedef gösterilmeyi en ağır biçimde yaşadığı bir dönemi yaşıyoruz. İktidar eliyle yaratılan bu vahim tablo sayesinde ülkemiz ne yazık ki bugün Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 165’inci sıraya kadar gerilemiş durumdadır.

‘BASIN EMEKÇİLERİNE MİNNETTARIZ’
Devletin gücünü ve olanaklarını, dürüst, namuslu ve ahlaklı basın emekçilerini susturmak ve bezdirmek için kullananlar, gerçekleri halktan gizlemek için havuz medyaları oluşturanlar, sadece Türk basınına değil, milletimize de en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. Bu karamsar tabloya rağmen, toplumun doğru bilgilendirilmesi için görevini layıkıyla yerine getiren gerek yerel gerek ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçilerimize minnettarız.
Bu düşünceler ışığında çalışan, çalışamayan ve çalıştırılmayan bütün basın emekçilerimizin gününü kutluyor; sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.