Dolar 32,5658
Euro 34,9978
Altın 2.447,97
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘MEHMET MUŞ’A BİR HEDİYE!..’

Samsun’da İYİ Partili Dr. Ayhan Ayvaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, ‘Samsun’a yeni serbest bölge’ müjdesine tepki gösterdi

‘MEHMET MUŞ’A BİR HEDİYE!..’
REKLAM ALANI
25 Nisan 2023 16:27 | Son Güncellenme: 25 Nisan 2023 16:28

Samsun‘da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ‘Yeni Serbest Bölge kurulacak’ açıklaması, İYİ Parti tarafından tepkiyle karşılandı. İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, “Seçim olmasaydı Samsun, serbest bölgeye kavuşamayacak mıydı?” diye sordu.

‘DEFALARCA DİLE GETİRDİK’
“Ticaret Bakanı Mehmet Muş Samsun’dan vekil adayı oldu, Meclis olağanüstü toplandı, Samsun’a Serbest Bölge geliyor” diyen Ayhan Ayvaz, “Samsun’a serbest bölge kurulması konusunda gerek STK’larla, gerekse Samsunlu iş insanları ile yapılan toplantılarda defalarca dile getirmelerine rağmen şehre bu konularda kimsenin sahip çıkmadığını üzülerek gördük” dedi.

Başkan Mustafa Demir

‘SEÇİMİ KAZANABİLMEK İÇİN…’
Ayhan Ayvaz, şöyle devam etti:

“Ancak Samsun’a bu güne kadar hiçbir yatırım yapmayan Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’un vekil adayı olması ile seçim kazanabilmek için olağanüstü meclis toplantısı yapılarak Serbest Bölge Kurulması çalışmalarının başlatıldığını görüyoruz. Samsun’a serbest bölge kurulması talepleri yıllardır duymazlıktan gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir, Bakan Mehmet Muş’un Samsun’dan aday olması ile birlikte Bakan ile ilgili eleştirileri engellemek, Samsun’a hiçbir yatırım yapmayan Bakan Muş’u sempatik göstermek için Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplayarak kurulacak olan Orta Karadeniz Serbest Bölge Kurucu ve İşletici A.Ş. şirketine 200 bin TL sermaye ve yüzde 20 hissedar olması yetkisi istedi.

Dr. Ayhan Ayvaz

‘BİR BAKANIN ADAY OLMASI MI GEREKİYORDU?’
Buradan soruyorum, Samsun’a Serbest Bölge kurulabilmesi için bir bakanın aday olması mı gerekiyordu? Kaldı ki, Serbest Bölge kurulması için tahsisi edilen alan olimpiyatlar için dolgu yapılarak elde edilmiş bir bölgesidir. Bu alan bugüne kadar neden boş bırakıldı da seçimde hatırlandı. Seçim olmasaydı Samsun Serbest Bölgeye kavuşamayacak mıydı?

‘MEHMET MUŞ’A BİR HEDİYE MİDİR?’
Serbest Bölge, sayın Mustafa Demir’in Ticaret Bakanı, Samsun Milletvekili Adayı Sayın Mehmet Muş’a bir hediyesi midir? Yoksa Sayın Mehmet Muş’un Samsun‘da seçim kazanmak için yaptığı bir jest midir. İYİ Parti iktidarında Samsun sahipsiz kalmayacak, hak ettiği bütün hizmet ve yatırımlar zaman kaybetmeksizin yapılacaktır.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.