Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

MHP’den Hasan Uzunlar’a sert tepki

AK Parti İlkadım Belediye Meclis Üyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Uzunlar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından MHP Samsun İl Başkanı’ndan zehir zemberek sözler.

MHP’den Hasan Uzunlar’a sert tepki
REKLAM ALANI
22 Aralık 2019 18:45

NE OLMUŞTU?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde “Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin” diye paylaşım yaptığı için tepki çeken ve AK Parti’den gelen jet kararla görevden alınan Hasan Uzunlar’ın yaptığı yeni paylaşım bu kez de Cumhur İttifakını sarstı.
AK Parti eski Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, olay yaratmaya devam ediyor.
Uzunlar’ın sosyal medyadan yaptığı yeni paylaşımı MHP’yi karıştırdı. Cumhur İttifakındaki ortakları
MHP’yi adeta dinsizlikle suçlayan Uzunlar: “Her zaman söylerim, MHP’den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam ettiler. Milliyetçi kesim MHP’de kaldı. İP’ye de tüm bunlardan arta kalanlar gitti” diyerek ittifak ortağı MHP’de Müslüman kalmadığını ima etti. 

‘KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR’

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Hasan Uzunlar’ın paylaşımları ile ilgili şu ifadelere yer verdi:
“Kamuoyuna duyurulur,
Basına yansıyan ve sosyal medyadan birçok yoruma neden olan AK Parti İlkadım Belediye Meclis Üyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Encümen Üyeliği görevleri ile Samsun Büyükşehir Belediyesindeki birçok iştiraklerde yönetim kurulu üyesi olan Hasan Uzunlar’ın şahsi sosyal medya hesabında paylaşmış olduğu “Her zaman söylerim…” diyerek başlayan iletideki “MHP’den ayrılan Müslüman kesim…” ile devam eden ve MHP içerisindeki Müslümanların ayrılarak başka bir yere sistematik olarak gitmiş gibi net bir ifadede bulunarak “Müslüman olanlar gitti…” sadece “Milliyetçi kesim MHP’de kaldı..” anlamı çıkan bir açıklamayı Milliyetçi Hareket Partisi olarak kabul etmemiz mümkün değildir.
‘HADSİZLİK’
Milliyetçi Ülkücü camia açısından asla kabul edemeyeceğimiz ve camiada infial yaratan bu açıklama net bir ifade ile hadsizliktir. Kişinin şahsi görüşlerini, bağlı olduğu parti disipline ve ittifak ruhuna uymayacak şekilde net ifadeler ile kastı aşan bu açıklama Milliyetçi Ülkücü Hareketi derinden yaralamıştır. Bu tarz kişisel ve kastı aşan net ifadeler ile yoruma mahal bırakmayacak hakaret ve ithamlarla dolu bu ve bunun gibi açıklamaların ne Samsun yerelinde ne de Ülke genelinde Cumhur İttifakına zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz.
‘SEVİYESİ DÜŞÜK BİR AÇIKLAMA’
Daha önceden de dile getirdiğimiz gibi Cumhur İttifakı çıkara, al-ver sürecine dayalı bir ittifak olmadığı gibi masa başında kurulan bir ittifak da değildir. İttifakımızın duruşu ve temeli sağlamdır, iradesi, mayası, hamuru, ahlakı sağlamdır, hedeeri sarsılmaz seviyede yüksektir. Bizlere de düşen görev ise bu sağlam zemini genişletmek ve “beka” diyerek çıktığımız bu yolda seviyeyi yüksek tutmaktır. Bu sebeple seviyesi düşük bu tarz açıklama ve beyanları Milliyetçi Ülkücü camia olarak kabul etmek mümkün olmadığı gibi ne amaca hizmet ettiğini anlayamadığımız bu kişisel açıklamanın da ittifak gibi temeli yüce Türk Milletinin bağrında atılmış Cumhur İttifakına en ufak bir yara vermesine izin vermeyiz.  Bu bağlamda “beka” dediğimiz bu kritik süreçte esas olan, kişiler ve olaylar değil Milletin âli menfaatleri doğrultusunda yol aldığımız Cumhur İttifakıdır. İttifakın temelleri Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da sağlamdır. Bu tarz kişisel ve kastı aşan açıklamaları şu aşamada Cumhur İttifakına gönül veren yüce Türk Milletine mal etmek te kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Geleceğe bakarak, Cumhur İttifakının bilincinde, tarihi görev ve sorumluluklar omuzlarımızda hissederken, ülke için adına beka dediğimiz bu süreçte anlık olaylar ve durumların hiçbir önemi olmadığı gibi bu tür olayların ve kişisel hadsizliklerin İttifaka zarar vermesine de konunun tarafı kim olursa olsun asla izin vermeyiz.
Saygılarımızla.
Abdullah Karapıçak Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.