Dolar 32,3414
Euro 34,8554
Altın 2.385,86
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! TBMM’de kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı  Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin birinci bölümünde yer  alan 7 madde kabul edildi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! TBMM’de kabul edildi
REKLAM ALANI
27 Aralık 2018 17:50 | Son Güncellenme: 27 Aralık 2018 17:51

Kabul edilen maddelere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına  sosyal ve ekonomik yardımlar sağlamak için kurulan POLSAN‘ın daha güçlü bir mali  yapıya kavuşturulması, ortaklarına yaptığı yardımların artırılması amacıyla,  Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında görevli tüm memurların sandığa daimi ortak  olması şartı getiriliyor.
Arazi varlığı az olan küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla Ziraat  Odası üyelik aidatının alt sınırı asgari ücretin yüzde 2’sinden yüzde 1’e  düşürülüyor.
Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan cezalar 2019’da artırılmayacak,  cezalara yeniden değerleme oranı uygulanmayacak.
Boğaziçi Kanunu’nda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm  bölgesi içerisinde belirlenen alanlarda yer alan taşınmaz malikleri de yapı kayıt  belgesinden yararlanacak. Teklif, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesine  ait kroki ile sınır ve koordinat listesinde değişiklik yapıyor. Sarıyer, Beykoz  ve Üsküdar’daki bazı bölgeler bu kapsama dahil ediliyor.
Araç sınıfları itibarıyla geçmesi yasak olmasına rağmen 2 Kasım  2016’dan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü  ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçenlere idari para cezası uygulanmayacak.  Verilmiş cezalar tebliğ edilmeyecek, tebliğ edilenlerin tahsilatından  vazgeçilecek. Varsa yapılmış itirazlar veya açılmış davalar hakkında resen karar  verilmesine yer olmadığı kararlaştırılacak. Yargılama ve takip gideri, taraflar  üzerinde bırakılacak ve vekalet ücretine hükmedilmeyecek.
Maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan tahsilatlar, 28 Şubat  2019’a kadar başvurulması halinde 29 Mart 2019’a kadar ret ve iade edilecek.
SÜRE UZATIMI
14 ilde büyükşehir belediyesi ve 27 ilçe kurulmasına dair kanun  kapsamında, tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi, Belediye Gelirleri  Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna  süresi ile bu yerlerde içme ve kullanma suları için ücretin en düşük tarifenin  yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenmesine ilişkin uygulama süresi 31 Aralık  2022’ye kadar devam edecek.
Bu yerlerde Gelir Vergisi Kanunu’nda yer alan bazı istisna  hükümlerinin uygulama süresi ile tüzel kişiliği kaldırılarak tek mahalleye  dönüşen beldelerde içme ve kullanma sularından alınacak ücretin, en düşük  tarifenin yüzde 50’sini geçmeyeceğine ilişkin hükmün süreleri 31 Aralık 2022’ye  kadar uzatılacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.