Dolar 32,3802
Euro 34,7505
Altın 2.409,99
BİST 10.098,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

‘MÜLAKAT HIRSIZLIKTIR!..’

Samsun BES Şubesi üyeleri, Adalet Sarayı önünde yaptıkları açıklamada mülakatlara tepki göstererek, “Mülakatlar emek hırsızlığıdır” dedi

‘MÜLAKAT HIRSIZLIKTIR!..’
REKLAM ALANI
17 Nisan 2024 17:25

Samsun’da, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na(KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası(BES) üyeleri, Adliye Sarayı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla mülakatlara tepki gösterdi. ‘Adalet Bakanlığı’nda Bakanlıktan referansı olanlar kazandı, emekçiler kaybetti, mülakat emek hırsızlığıdır, kaldırılsın’ pankartı açan sendika üyeleri, “Mülakatlar emek hırsızlığıdır” dedi.

BES Samsun Şubesi'nden tepki:

‘ZAMAN GEÇİRİLMEDEN KALDIRILMALIDIR’
Konuyla ilgili basın açıklamasını okuyan BES Samsun Şube Başkanı Bahtiyar Akıncı, “Mülakat uygulamasının yarattığı ayrımcılık ve tahribat, 2023 Mayıs seçimlerine de yansımış, iktidar partisi tarafından kaldırılacağı sözü verildiği halde halen hiçbir düzenleme yapılmadığı ve verilen bu sözlerin tam aksine hiçbir düzenleme yapılmadan 2023 ve 2024 yıllarında hemen hemen her bakanlıkta görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılmıştır. Artık zaman kaybetmeden, ilan edilen ve edilecek olan, görevde yükselme sınavlarında, kamusal hizmetleri niteliksiz hale getiren ve kurumları deformasyona uğratan mülakat uygulamasının kaldırılması için acil yasal düzenleme yapılmalıdır” dedi.

BES Samsun Şubesi'nden tepki:

‘İKTİDAR SÖZ VERDİ, TUTSUN’
Bahtiyar Akıncı açıklamasında ayrıca şunlara da değindi:

“Mülakat komisyon üyelerinin, değerlendirme ve puanlamadaki tutarsızlıkları, bu sınavları hakkaniyetli yapmaktan ne kadar uzak olduğunu gözler önüne sermiş, komisyonlarda yer alan bir üyenin dahi yanlı taraflı ve bireysel olarak değerlendirme yapma ihtimali, bu sürecin güvenilirliğini kaybettirmiş, mülakatların bilimsel esaslara göre yürütülmesinin mümkün olmadığını da ortaya koymuştur. Bizler kamu emekçileri olarak siyasi mevcut iktidarın seçimler öncesi vermiş olduğu söz ve vaadini yerine getirerek adaletli ve ülkemize yakışır, adayların eşit şartlarda yarışacağı bir sınav sistemine bir an önce geçilmesini mülakatların tamamen kaldırılmasını talep ediyoruz.

BES Samsun Şubesi'nden tepki:

‘MÜLAKAT EMEK HIRSIZLIĞIDIR’
Mülakatlar kaldırılsın çünkü mülakat hak yemektir, emek hırsızlığıdır, niteliksiz kamu hizmetidir, eksik istihdamdır, siyasal ayrımcılıktır, iş barışının bozulması demektir. Kamusal görev ve unvanlar hiç kimsenin, hiçbir zümrenin ve hiçbir partinin mülkiyetinde değildir. Kamusal hizmet ve unvanlar toplumun ortak mülkiyet ve anayasal hakkıdır.

‘MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK’
Kamu sınavlarının toplumun bütününe açık ve eşit olduğu, Emek harcayan ve hak edenin, kamusal hizmette hak ettiği görevleri ve unvanları alabildiği, liyakat esasına göre kariyer yapabildiği görevde yükselme sınav düzeninin temel esas olarak benimsendiği ve kamu emekçilerine bu sınavlarda bakan, bakan yardımcıları ve yüksek bürokratların aracılık etmediği, edemediği adil bir sınav düzeni getirilene kadar, kararlı ve onurlu duruşumuzdan taviz vermeden, hak, hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.