Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

‘Ne istedi de vermedik!..’

Samsun’da 103 otobüs hattı, SAMULAŞ tarafından işletilmeyince Ulaşım Daire Başkanlığı’na geri verildi. Bu durum sert tepkilere yol açtı

‘Ne istedi de vermedik!..’
REKLAM ALANI
12 Ocak 2022 19:06 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2022 19:17

Samsun Büyükşehir Belediyesi komisyon toplantısında görüşülen 53 madde karara bağlanmak üzere meclise havale edildi. Komisyonr toplantısında 103 adet araç ve hattın SAMULAŞ tarafından alınarak Ulaşım Dairesi’ne geri verilmesi, muhalefetin sert tepkisine yol açtı. CHP’li Tekcan, “SAMULAŞ ne istedi de vermedik” derken İYİ Partili Aydemir, “SAMULAŞ‘ın genel müdürünü görevden alamıyoruz da otobüslerini mi alıyoruz?” diye konuştu.

NECATTİN DEMİRTAŞ’A GEÇMİŞ OLSUN
Büyükşehir Belediye Meclis Komisyonu Ocak Ayı Toplantısı, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapıldı. Komisyon toplantısında Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk ve parti grupları, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a geçirdiği trafik kazası nedeniyle ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten açıklamalar yaptı.

Komisyon toplantısında SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat’a tepki vardı.

YAKAKENT BELEDİYESİ’NE TEPKİ
CHP Grup Başkan Vekili Atilla Tekcan, daha önce gri pasaportla göçmen kaçakçılığı soruşturmasında ismi geçen Yakakent Belediyesi’nin, ‘belediyeye ait araçlarla sahilden kaçak olarak kum çekerken görüntülendiği’ iddiasıyla tekrar gündeme gelmesi üzerine tepkisini dile getirdi.

ELEKTRİKLİ OTOBÜS ALIMI
10 adet elektrikli otobüs ve 3 adet hızlı şarj istasyonu alımı için belediye başkanına 5 milyon 800 bin euro gayri nakdi kredi kullanım yetkisi veren teklif komisyonda tartışıldı. CHP grubu alımı, “Gereksiz bir borç” olarak nitelendirdi. Başkanvekili Nihat Soğuk ise “Biz çevreci olmaya devam edeceğiz” diyerek alımı savundu. Teklif oy çokluğuyla kabul edilerek meclise havale edildi.
Endonezya’nın Semerang Şehri ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir ilan edilmesini için niyet mektubu imzalamaya belediye başkanını yetkilendiren teklif, ‘kardeş şehrin maddi yük getirmemesini isteyen’ itirazların ardından oy birliğiyle kabul edilerek meclise havale edildi.
Sağlık çalışanlarının toplu taşımadan 30 Haziran’a kadar ücretsiz yararlanmasını içeren teklif oy birliğiyle kabul edilerek meclise havale edildi.

‘SAMULAŞ GENEL MÜDÜR
VE YARDIMCILARI
GÖREVDEN ALINSIN’
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 103 adet araç ve çeşitli hatları SAMULAŞ’ın kiralayarak işletmesini sağlayan, daha önce çeşitli yıllarda alınmış 4 karar oy çokluğuyla kabul edilerek meclise havale edildi. CHP grubu SAMULAŞ Genel Müdürü’nün toplantıda yer almamasına tepki gösterdi. CHP grubundan, otobüslerin geri alınmasının gerekçesinin SAMULAŞ’ın iyi işletememesi olduğu savunuldu. Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk “Öyle bir şey yok” diye karşılık verdi. “SAMULAŞ ne istedi de vermedik” diyen CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, iyi işletilemiyorsa lağvedilmesi veya genel müdür ve yardımcılarının değiştirilmesini teklif etti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir ise yapılan itirazlara katılarak, “SAMULAŞ‘ın genel müdürünü görevden alamıyoruz da otobüslerini mi geri alıyoruz? Bu uygulama tamamen yanlıştır” dedi.

ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞLETECEK
Bunun üzerine kararın gerekçesine dair açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Kadir Gürkan, “Daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla SAMULAŞ’a kiraladığımız 103 otobüs terminal hatları, ring hatları ve otobüs hatlarını bu meclis kararından sonra Ulaşım Daire Başkanlığı işleterek halkımıza en güzel hizmeti vermeye çalışacak” dedi.

Komisyondan geçen maddeler 14 Ocak Cuma günü mecliste ele alınacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.